Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » A rotavírus elleni oltást a...

A rotavírus elleni oltást a beadás előtt egy héttel kell kivenni?

Figyelt kérdés
Azt gondoltam elég ha aznap mikor megyünk majd kivesszük a patikában, de az orvos azt mondta már rég ki kellett volna vennünk mert többször nem írhatja ki. Ez mennyire igaz? Mert nekem kicsit gyanúsnak tűnik ez az állítás

2024. ápr. 2. 09:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Felírhatja újra, nálunk a Bexerót újra kellet iratni, mert annyit volt beteg a gyerek, hogy mindig csúszott az oltási dátum. Végül annyit csúszott, hogy lejárt a recept, felírta újra, semmi probléma nem volt.

Rotáról úgy tudom, hogy azt az első x hétben/hónapban kell megkapnia a babának, hogy legyen hatása, ha a recept felírása óta eltelt 3 hónap, akkor lehet hogy erről maradtatok le, nem erre gondolt a doki?

2024. ápr. 2. 12:08
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
De miert kene ujra kiirni? 90 napon belul akkor valtod ki, amikor akarod.
2024. ápr. 2. 12:12
 13/25 anonim ***** válasza:
80%
Nem azért nemtudja kiírni, mert nincs rá lehetőség, hanem megvan, hogy meddig kell beadni. Mi is betegség miatt majdnem kicsúsztunk az időből, hiába írta volna ki újra, ha nem adhatja már be.
2024. ápr. 2. 12:15
 14/25 anonim ***** válasza:
80%
Én minél előbb kiváltanám, mivel sokszor hiánycikk és majdnem kicsúsztunk az időből, mert nem lehetett kapni. De mindegy mikor váltod ki, csak hűtőben kell tárolni a beadásig.
2024. ápr. 2. 13:37
 15/25 anonim ***** válasza:
0%

13# Ez egy baromság.

6# vagyok. Odaírtam a gyengébb IQ-s nők kedvéért, hogy valahol nyilván ez nem opció, pl falun sem. De azért jönnek lepontozni, pedig csak leírtam MI hogy csináltuk. Na mindegy, ment a piros pacsi mindenkinek.

2024. ápr. 2. 13:41
 16/25 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk a kullancs encephalitis oltásra mondta, hogy váltsuk ki mindkettőt mert elfogyhat. Képben van az orvos hogy miből szokott hiány lenni.

Amit a te orvosod mondott azt nem tudom értelmezni.

2024. ápr. 2. 14:55
 17/25 anonim ***** válasza:
83%

15# miért is baromság? Egy adott időig adható be az oltás. Mi betegség miatt majdnem lecsúsztunk. A két oltás között is kell x időnek eltelnie. Szóval vagy tájékozodj vagy ne mondjad azt, hogy hülyeség arról amiről fogalmad sincs.

A rotaoltás több részből áll, ha gyermeke elmúlt 20 hetes (kb. 5 hónapos), és még egy oltást sem kapott, akkor sajnos kifutott az időből, idősebb korban már nem lehet elkezdeni az oltási sort. Sokakban felmerülhet a kérdés: ha egy csecsemőnek jó, nagyobb gyereknek miért nem? Tudomásom szerint azért, mert a vizsgálatok szerint nagyobb korban sokkal gyakoribb a bélösszecsúszás, mint mellékhatás, ezért 5 hónapnál idősebb korban a vakcinát nem engedélyezték.

2024. ápr. 2. 15:18
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
17# Előtte felírják, nem fut ki az időből. Nem évekre előre írják ezeket fel..akkor el tudom képzelni. Nekem ne okoskodj laikusként. :D
2024. ápr. 2. 15:24
 19/25 anonim ***** válasza:
49%

Egyébként mi pont az Encepurral jártunk úgy, hogy hiánycikk volt mindenhol pedig akkor írta fel és mondta, hogy bizony van belőle most, egy db gyógyszertárba nem volt a 6-ból, felírta helyette a másikat. Semmi nem történt belőle. Kapta azt.

16,marha rendes doki,váltsd ki mindkettőt és akkor egyik kuka. :D

2024. ápr. 2. 15:28
 20/25 anonim ***** válasza:
76%
#19, ??? Miért lenne az egyik kuka? Elvolt itthon a hűtőben. És tényleg hiánycikk volt, mikor a másodikat kapta.
2024. ápr. 2. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!