A rotavírus elleni oltást a beadás előtt egy héttel kell kivenni?
Felírhatja újra, nálunk a Bexerót újra kellet iratni, mert annyit volt beteg a gyerek, hogy mindig csúszott az oltási dátum. Végül annyit csúszott, hogy lejárt a recept, felírta újra, semmi probléma nem volt.
Rotáról úgy tudom, hogy azt az első x hétben/hónapban kell megkapnia a babának, hogy legyen hatása, ha a recept felírása óta eltelt 3 hónap, akkor lehet hogy erről maradtatok le, nem erre gondolt a doki?
13# Ez egy baromság.
6# vagyok. Odaírtam a gyengébb IQ-s nők kedvéért, hogy valahol nyilván ez nem opció, pl falun sem. De azért jönnek lepontozni, pedig csak leírtam MI hogy csináltuk. Na mindegy, ment a piros pacsi mindenkinek.
Nálunk a kullancs encephalitis oltásra mondta, hogy váltsuk ki mindkettőt mert elfogyhat. Képben van az orvos hogy miből szokott hiány lenni.
Amit a te orvosod mondott azt nem tudom értelmezni.
15# miért is baromság? Egy adott időig adható be az oltás. Mi betegség miatt majdnem lecsúsztunk. A két oltás között is kell x időnek eltelnie. Szóval vagy tájékozodj vagy ne mondjad azt, hogy hülyeség arról amiről fogalmad sincs.
A rotaoltás több részből áll, ha gyermeke elmúlt 20 hetes (kb. 5 hónapos), és még egy oltást sem kapott, akkor sajnos kifutott az időből, idősebb korban már nem lehet elkezdeni az oltási sort. Sokakban felmerülhet a kérdés: ha egy csecsemőnek jó, nagyobb gyereknek miért nem? Tudomásom szerint azért, mert a vizsgálatok szerint nagyobb korban sokkal gyakoribb a bélösszecsúszás, mint mellékhatás, ezért 5 hónapnál idősebb korban a vakcinát nem engedélyezték.
Egyébként mi pont az Encepurral jártunk úgy, hogy hiánycikk volt mindenhol pedig akkor írta fel és mondta, hogy bizony van belőle most, egy db gyógyszertárba nem volt a 6-ból, felírta helyette a másikat. Semmi nem történt belőle. Kapta azt.
16,marha rendes doki,váltsd ki mindkettőt és akkor egyik kuka. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!