Kell oltás vagy nem?
Alapvetően nem vagyok oltás ellenes, most lesz 3 hónapos a gyerekem és lassan itt az idő az első oltásokat megkapni. A szüleim azt tanácsolják hogy felesleges, hiszen a teste majd kitermeli az ellenanyagot és ha beadatok neki minden oltást nem lesz erős immunrendszere.
Na már most nálam nem kérdés hogy a kötelezőket igen is be fogom adatni neki, de itt van még a rota vírus elleni is ami nem kötelező. Felesleges vagy nem? Szívem szerint beadatnám neki, de olvastam már rosszat és jót is. A szüleim meg biztos egy életre rossz szemmel néznének rám.
Mit tennétek a helyemben?
Első gyereknél nem adtuk be. Elkapta a bírust alúl felűl jött velőle minden. Iszonyatosan rosszul volt kórház lett a vége mindössze 2 hónapos volt.
Másodiknál beadatuk de ő nem kapta el egyáltalán. Nem akartam újra átélni a félelmet hogy meghal a gyerek hogy baj lesz.
Sokan nem adatják be van akinek oltás nélkül se kapja el.
Mi nem adattuk be. Igen tudom ezért most szarrá leszek pontozva. A bexerot sem adattuk be. Bár azon még nagyon erősen gondolkodom, a két évesen.
Ez a téma nagyon megosztó. Valaki nem adatja be, van aki beadatja. Itt nincs középút. Vagy igen vagy nem. Döntsd el te, ne a szüleid. A te gyereked.
Ne haragudj, de a szüleid idióták. Persze, kitermeli a szervezete az ellenanyagot, vagy belehal. Úgy tűnik nekik mindegy. A kötelező amúgy is azért kötelező, mert ha nem adatod be, akkor végső esetben veszélyeztetés miatt elveszik a gyereked. De a szüleidnek ez is mindegy.
A nem kötelezőről dönthetsz, mi beadattunk mindent. Járj utána mi mire van, ha nem kapja meg mik lehetnek a következmények, kérdezd meg a gyermekorvost, aztán ezeket mérlegelve döntsd el. A szüleidnek pedig nincs beleszólása, ez a te gyereked és kérlek, mint anya nőj fel a feladathoz, hogy megvédd a gyermeked érdekeit.
Én beadattam és most az influenza oltást is, mert alapjáraton is hajlamosabb a betegségekre és nem akartam tetézni azzal, hogy minimális védettséget sem kap. A szüleid ellenérzéseivel ne foglalkozz, csak hogy te és a férjed mit tartotok jónak. Annyi mindenben lesz még, hogy rossz szemmel nézik majd, "mit művelsz vele, hát nem tudod, hogy nem úgy kell?!"
Ha ezekre reagálsz, akkor nehéz életed lesz a következő években.
Először is a szüleid a te szüleid. A gyereked az unokájuk így te az anyja a gyereked apja ti döntetek nem ők. Ne hagyd magad befolyásolni. Ha akarod beadatod az ajánlottakat, ha nem akkor nem. Más véleményét persze meg lehet hallgatni, de ti ketten a szülök döntetek ebben.
Én csak a saját döntésünket tudom elmondani. Mi mindent beadatunk a fiunknak.
"A szüleim azt tanácsolják hogy felesleges, hiszen a teste majd kitermeli az ellenanyagot"
Persze, a Meningococcus B-t is kitermeli. Azért szoktak belehalni vagy egy életre megnyomorodni, akik mégis elkapják.
Az ajánlott oltások közül a védőnőnk a rotát tartja a legkevésbé hasznosnak, mert annyi mutációja van, hogy nem biztos, hogy azok ellen is véd.
Ennek ellenére beadattuk. A Meningococcus C elleni Neisvac-C-t szintén, a Bexserót szintén, ami a legsúlyosabb ellen véd (Meningococcus B).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!