Kell oltás vagy nem?
Alapvetően nem vagyok oltás ellenes, most lesz 3 hónapos a gyerekem és lassan itt az idő az első oltásokat megkapni. A szüleim azt tanácsolják hogy felesleges, hiszen a teste majd kitermeli az ellenanyagot és ha beadatok neki minden oltást nem lesz erős immunrendszere.
Na már most nálam nem kérdés hogy a kötelezőket igen is be fogom adatni neki, de itt van még a rota vírus elleni is ami nem kötelező. Felesleges vagy nem? Szívem szerint beadatnám neki, de olvastam már rosszat és jót is. A szüleim meg biztos egy életre rossz szemmel néznének rám.
Mit tennétek a helyemben?
"a teste majd kitermeli az ellenanyagot"
. Igen kitermeli:
- fertőzés
- oltás hatására.
A semmiből nem lesz ellenanyag.
"Nyilván nem tudnak rám hatni, csak annyit mondják hogy már folyton ezen jár az eszem."
Hogyne hatnának! Magad írtad: "A szüleim meg biztos egy életre rossz szemmel néznének rám."
Amikor a gyereked egészsége a tét, azon agyalsz, mit reagálnak rá a szüleid?
Nekem is próbált apám kotnyeleskedni, helyre tettem.
Ha a szüleid azt mondják, ne kösd be a gyerekülésbe rövid utakra a gyereket, akkor megteszed, mert mit gondolnak, ha mégis bekötöd?
Elsőnél be akartuk adatni a rotát. De mire a doki felírta, kaptuk az időpontot az oltásra, elötte 3 nappal elkapta (vagyis nem akkor kapta el, akkor jött ki rajta).
2 nap alatt úgy lecsengett, mire megjött a tenyésztés már el is felejtettük.
Barátnőim a 2 gyerekem közt szültek. Ők beadatták. Mind a 2 utána 1 hétig hasfájással szenvedett, az egyik kórházba is került véres széklet miatt. A kórházban mondták, a rota gyógyszer mellékhatása.
Így a kicsinél nem is gondolkodtunk, nem adattuk be. 2,5 éves, nem kapta el eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!