Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mit tudok bevetni hányás ellen?

Mit tudok bevetni hányás ellen?

Figyelt kérdés

Kislányom 4,5 éves. Életében először elkapott egy hányós hasmenős vírust.

Hajnali 4kor kezdődött.

Kortyonként kap hideg teát, vizet. De folyamatosan ki hányja.

Gyógyszert nem tud még lenyelni. Esetleg kólát adhatok neki, attól lehet jobb lenne?

2024. jan. 26. 16:55
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
50%
Persze, hogy nem említi senki a hanyascsillapito kupot, az életben nem hallottam róla. Neki természetes és nem tudja elképzelni, hogy másnak nem az. Amikor egyszer hasmenése volt a lányomnak anyósom azt akarta, hogy forralt vizet adjak neki, mert aposomnak egy hónap fosas után ezt javasolták. Nem erti mi a különbség egy alkalom meg 1 hónapig tartó hasmenés között. Vannak ilyen emberek. Elolvastam most pár ajánlást, sehol nem írják hogy hányás után 1, vagy 2 órát ne itasd! 20 percet írnak. Ha beírod a google-be: gyerek hányás, kijön egy halom normális talalat. Én ezt meg se kérdezném a gyk-n.
2024. jan. 26. 21:54
 32/43 A kérdező kommentje:

Mostmár 3 órája nem hányt. Amit ivott az benne maradt. A lázcsillapítónak is sikerült felszívódnia, azt sem hányta ki. Bízom benne, hogy már így marad.

El is aludt.

2024. jan. 26. 21:58
 33/43 anonim ***** válasza:
18%

Hiába pontoztátok le a 27# válaszom.

Én is megjártam már 2 gyerekkel isa kórházat. Kórházi protokol, hogy ilyenkor 24' nem ehet, másnap is csak üres levest egy kis kétszersülttel. Inni pedig hányás után 2 óráig semmit. Háborgó gyomrot ha kortyonként is itatsz újra és újra hányni fog.

2024. jan. 27. 06:54
 34/43 anonim ***** válasza:
73%
Ha valamilyen hányós vírus miatt hány, akkor tilos hányingerr csillapítani, ugyanis akkor nem távoznak a bélrendszerből és a gyomorból a vírusok elég gyorsan, és ez akkor növeli a hányós időszakot. Ez a bevett protokoll.
2024. jan. 27. 07:46
 35/43 anonim ***** válasza:
77%

31# Én is a múltkor utána olvastam,pontosan így van ahogy írod. Sőt van egy pár gyerekorvos,akikkel együtt dolgoztam és most háziorvos. Mindig tesz ki hasznos dolgokat a csoportba a szülőknek ott sem 2 óra van. Gyakoris városi legenda. :D Mindig a kórházzal jönnek,én aki világ életembe ott dolgoztam ilyet nem láttam,de jólvan. A kettőt meg kár hasonlítani,mert aki már bekerül infúzióra el lehet hinni,hogy nem ivott otthon annyit,bent se fog,de ott megy az infúzió. Az meg evidens,hogy nem etetjük.:D Mondjuk gondolom anyatejes csecsemőnél is vársz órákon át,hisz az is folyadék.

Kérdező,örülök,hogy jobban van. Rendbe lesz!:)

2024. jan. 27. 08:52
 36/43 A kérdező kommentje:
Szerencsére éjszaka már nem hányt. Már jól iszik, egy kis kekszet is evett. Azóta sem hányt, sajnos lázas de a hanyás elmúlt.
2024. jan. 27. 11:22
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem is igen fog már hányni. Valószínűleg calici. Még a hasa fog menni. 2-3 nap alatt vége is lesz az egésznek
2024. jan. 27. 11:50
 38/43 anonim ***** válasza:
Hipp ors,patikaban van,vagy dm rossmann. Jo sos, de en felcukrozom h ihato legyen. Engem a kiszaradastol sokszor megmentett felnottkent is. A foldon fetrengesbol 20 perc alatt felallitott, annyi asvanyi anyag van benne. Szoval Hipp ORS!!!az almas jobb,mint a repas.
2024. jan. 28. 12:34
 39/43 anonim ***** válasza:
36%

35#

Nem szeretem, még ha ismeretlenül is, de valaki meg akár hazudtolni.

Ennyi erővel én is mondhatom, attól mert kórházban takarítassz, még nem dolgozol együtt az orvossal.

Nem tudom mi olyan rohadt nehéz felfogni, ha valaki azt kapja tanácsnak kórházi tartózkodás után haza jövet, a következő hányásos hasmenéses megbetegedésre, hogy ne adjon semmilyen innivalót hányás után minimum 2 órát? Ezzel elkerülve a folyamatos hányást? Ráadásul még csak nem.ia idős orvostól hanem fiataltól kaptuk tanácsba.

Én a Mohácsi kórházban kaptam ezt tanácsba, mikor 1 hét kórházban töltött idő után végre nagy nehezen haza engedtek minket. A lányomnak kórházba kerülés előtti 2 nap ment a hasa, éjjel neki állt hányni, ahogy kapott egy pár kortyot sugárba jött is ki,mire kora reggel lett 13* hányt. A kórházban le is szóltak minek itattam hányás után. A lányom 5 napig volt infúzión,nem csak a kiszáradás miatt, de azért is mert 3. nap után se akart inni és enni, annyira félt az újabb hányástól.

Az infúzió bekötés után közölték, hogy aznap semmit nem ehet, másnap is max üres levest és ha az benne marad akkor még kétszersültet maximum.

Második lányommal szintén megjártuk ugyan úgy Mohácson, csak neki meg a hasmenés volt durvább nem a hányás.

Itt ugyan ezt kaptuk évekkel később tanácsba otthonra.

Szóval ahelyett,hogy le szólsz mást, fogadd el, hogy ahány kórház , szakember annyi tanács.

2024. jan. 28. 13:40
 40/43 anonim ***** válasza:
39# Nem ismerjük egymást,kár ebbe belemenni,írhatsz bármit személyeskedve. Nem kell ennyire magadra venni,bár biztos oka van. Kicsit vagy csak bunkó,nem hazudtoltalak meg,de már takarítózol.:D Szánalom. Hányás után egyértelmű,hogy nem szabad itatni,de ha egy óráig nem hány utána kortyonként HA(!!!) bírja nem lesz baja. Sehol nem írtam,hogy hányás után itassa bárki azonnal,mint amit te is csináltál ezek szerint. Nálatok alapjáraton ha két órát vártál volna is hányt volna. Ha olyan szintű a betegség,a kórházat nem fogod tudni kikerülni akkor sem ha 5 órát vársz,mert ha vársz két órát akkor is hány a vírus miatt,ami így is úgy is ki akar jönni! Ergo mivel így egész nap nem tudod itani,nyilván kiszárad.
2024. jan. 28. 17:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!