Mit tudok bevetni hányás ellen?
Kislányom 4,5 éves. Életében először elkapott egy hányós hasmenős vírust.
Hajnali 4kor kezdődött.
Kortyonként kap hideg teát, vizet. De folyamatosan ki hányja.
Gyógyszert nem tud még lenyelni. Esetleg kólát adhatok neki, attól lehet jobb lenne?
Mostmár 3 órája nem hányt. Amit ivott az benne maradt. A lázcsillapítónak is sikerült felszívódnia, azt sem hányta ki. Bízom benne, hogy már így marad.
El is aludt.
Hiába pontoztátok le a 27# válaszom.
Én is megjártam már 2 gyerekkel isa kórházat. Kórházi protokol, hogy ilyenkor 24' nem ehet, másnap is csak üres levest egy kis kétszersülttel. Inni pedig hányás után 2 óráig semmit. Háborgó gyomrot ha kortyonként is itatsz újra és újra hányni fog.
31# Én is a múltkor utána olvastam,pontosan így van ahogy írod. Sőt van egy pár gyerekorvos,akikkel együtt dolgoztam és most háziorvos. Mindig tesz ki hasznos dolgokat a csoportba a szülőknek ott sem 2 óra van. Gyakoris városi legenda. :D Mindig a kórházzal jönnek,én aki világ életembe ott dolgoztam ilyet nem láttam,de jólvan. A kettőt meg kár hasonlítani,mert aki már bekerül infúzióra el lehet hinni,hogy nem ivott otthon annyit,bent se fog,de ott megy az infúzió. Az meg evidens,hogy nem etetjük.:D Mondjuk gondolom anyatejes csecsemőnél is vársz órákon át,hisz az is folyadék.
Kérdező,örülök,hogy jobban van. Rendbe lesz!:)
35#
Nem szeretem, még ha ismeretlenül is, de valaki meg akár hazudtolni.
Ennyi erővel én is mondhatom, attól mert kórházban takarítassz, még nem dolgozol együtt az orvossal.
Nem tudom mi olyan rohadt nehéz felfogni, ha valaki azt kapja tanácsnak kórházi tartózkodás után haza jövet, a következő hányásos hasmenéses megbetegedésre, hogy ne adjon semmilyen innivalót hányás után minimum 2 órát? Ezzel elkerülve a folyamatos hányást? Ráadásul még csak nem.ia idős orvostól hanem fiataltól kaptuk tanácsba.
Én a Mohácsi kórházban kaptam ezt tanácsba, mikor 1 hét kórházban töltött idő után végre nagy nehezen haza engedtek minket. A lányomnak kórházba kerülés előtti 2 nap ment a hasa, éjjel neki állt hányni, ahogy kapott egy pár kortyot sugárba jött is ki,mire kora reggel lett 13* hányt. A kórházban le is szóltak minek itattam hányás után. A lányom 5 napig volt infúzión,nem csak a kiszáradás miatt, de azért is mert 3. nap után se akart inni és enni, annyira félt az újabb hányástól.
Az infúzió bekötés után közölték, hogy aznap semmit nem ehet, másnap is max üres levest és ha az benne marad akkor még kétszersültet maximum.
Második lányommal szintén megjártuk ugyan úgy Mohácson, csak neki meg a hasmenés volt durvább nem a hányás.
Itt ugyan ezt kaptuk évekkel később tanácsba otthonra.
Szóval ahelyett,hogy le szólsz mást, fogadd el, hogy ahány kórház , szakember annyi tanács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!