Mit tudok bevetni hányás ellen?
Kislányom 4,5 éves. Életében először elkapott egy hányós hasmenős vírust.
Hajnali 4kor kezdődött.
Kortyonként kap hideg teát, vizet. De folyamatosan ki hányja.
Gyógyszert nem tud még lenyelni. Esetleg kólát adhatok neki, attól lehet jobb lenne?
Igen. Fel kellett volna írnia a gyerekorvosnak.
Az az igazság, hogy minden gyerek más. Van,aki tud inni közben,és 20 hányástól se szárad ki. Pl a húgom lánya.
Engem meg jól lecsesztek a kórházban, mikor adtam 1 kortyot a lányomnak inni.
A gyerekorvos nem tudhatta,hogy reagál a gyereked a vírusra.
Ha ennyire hány,mindenképpen kell a kúp. Max beviszed az ügyeletre (előtte felhívod),hogy kellene Daedalonetta kúp. Kiírják.
Az izotóniás ital (orális rehidrációs folyadék) csökkenti a hányások számát, és hatékonyabb, mert gyorsabban felszívódik, mint bármilyen más folyadék. Ezt recept nélkül meg tudod venni a patikában. Rá szokott írva lenni, hogy pontosan hogyan adagold, még egy kortynál is kisebb mennyiséget kell adni egyszerre, pl. egy kiskanálnyit 5 percenként. Ezt is érdemes jól behűteni.
Ez az attól szárad ki, ha itatod és pluszban kihányja az emésztőnedveket dolog meg olyan, hogy megkérdezném róla a gyerekorvost (vagy az ügyeletet). Nagyon ismételgeti itt ezt valaki, de nekem nem ez a tapasztalatom. Szóval csak akkor hinném el a helyedben, ha az orvos is megerősíti.
16, 17.
Én írtam. Kórházban voltam a lányommal 7x hányás-hasmenés miatt,mert nem volt oltható rota ellen...
Ezeket mind a kórházban mondták nekem.
7x voltam 1-1 hetet bent vele. Higyjétek el,van tapasztalatom.
Csak azért írom ide le ezeket,hogy segítsek olyan anyukáknak,akik először néznek szembe a rotával,calicivel.
Azt persze elhiszem, hogy különböző orvosok különböző tanácsokat adhatnak.
De azt hiszem, nekem sem mondtak hülyeséget.
A gyomorban elég sok emésztőnedv található. Azért lehet hányással hamar kiszáradni. Ezért kell a kúp gyorsan.
Mi mindig tartunk otthon, a gyerekorvos a múltkor szólt is,hogy van megint fertőzött, és írta fel magától. Már ismeri a lányomat sajnos...
Elfér a hűtőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!