Ezt próbálom elmagyarázni én is. Hogy a belső nedvekkel többet hány. De ezt bármelyik normális orvos elmagyarázza.
2024. jan. 26. 19:13
22/43 A kérdező kommentje:
Mivel most találkoztunk először ezzel sajnos nincs nagy tapasztalatom benne.
Ezért sincs itthon ilyen kúp.
Most már egy jó ideje nem hányt. A férjem csak reggel tudja kiváltani a kúpot.
2024. jan. 26. 19:20
23/43 anonim válasza:
A hányás elleni kúp alap kéne hogy legyen. Úgy ahogy a láz és fájdalomcsillapító.
Megszületése óta most 4 évesen kapott el először hányós vírust de kúp az mindig volt itthon ettől függetlenül.
2024. jan. 26. 19:23
24/43 anonim válasza:
Kedves kérdező! Én nem fogadnék meg minden választ innen. Elhiszem, hogy másnak ezt javasolták, sőt egy olyan gyerek esetében meg is értem pl. a kúp állandó készenlétben tartását aki havonta összeszed egy hányós vírust. De normális esetben semmi szükség erre. Itasd, diéta ha szükséges, sós rágcsa ennyi. Esetleg ors ital, ami a dm-től kezdve bárhol beszerezhető. Nem fog mindenki kiszáradni attól, hogy elkapja a hányás-hasmenest.
2024. jan. 26. 19:33
25/43 anonim válasza:
Ha továbbra is hányni fog, akkor én bevinném az ügyeletre, ott kapna egy hányáscsillapító injekciót. Ha el tud aludni, akkor valószínűleg már nem fog folytatódni a hányás.
2024. jan. 26. 19:36
26/43 A kérdező kommentje:
Most sem mondta a háziorvos, hogy kellene ilyen kúp, nem is írt fel ilyet. Eddig nem is hallottam még erről. Lázcsillapító természetesen mindig van itthon.
2024. jan. 26. 19:41
27/43 anonim válasza:
Vényköteles. Irass az orvossal.
Kórházi protokoll hányás után 2 óráig semmit, utána is csak apránként. Ilyenkor enni sem engedik kórházban 24' órát.
2024. jan. 26. 19:48
28/43 anonim válasza:
16#os Sajnos én is ezt javaslom. Ügyeletre és dokira hagyatkozzon. Gyerekorvosokkal dolgoztam,nem mezei kis falusi háziorvosi vagy vidéki putri kórházba ráadásul,konkrétan max egy órát javasolnak,utána pedig kortyonként a pótlást 10 percenként kb HA bírja. Korty folyadéktól egy óra múlva nem fog hányni,nem fél liter,korty,viszont pótolni mindenképp kell,mivel egy ilyen vírusnál ivástól függetlenül 10x is lehet hányás. Egy valaki írja itt mindig,mert ők százszor bent feküdtek elvileg. A kérdezőnek meg hiába írjátok,sajnos a miénk is ilyen. Sőt ha kérem egy adott gyógyszer felírását,a válasz: nincs arra szükség. Most fogunk váltani dokit.
2024. jan. 26. 20:00
29/43 anonim válasza:
Hát sztem még inkább legyen itthon feleslegesen kúp mint aztán kelljen és nincs. Vényköteles. Ha hétvége van pl nem egyszerű beszerezni. Nem egyszer segítettem ki olyan anyukát aki szerint minek az a kúp
2024. jan. 26. 20:26
30/43 A kérdező kommentje:
De nem érted, hogy eddig azt se tudtam, hogy van ilyen kúp, hogy létezik egyáltalán?
Eddig soha nem volt ilyen beteg. Még csak hasmenése se volt soha. Nyilván az orvosra hivatkozom, ő se említett semmi ilyet. Mit kellett volna tennem?!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!