Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Lázcsillapító mellett se megy...

Lázcsillapító mellett se megy le teljesen a láz, maximum 38,7°C-ig. Próbálkozzunk másik lázcsillapítóval?

Figyelt kérdés
9 éves. Jelenleg orvosi javaslatra 4 óránként váltásban Nurofent és Flamborint kap. Amint megy ki a hatásuk már kúszik is vissza a láza. Mire adhatom a következőt, addigra 40 fölé is megy. Próbálkozzunk valami mással?

jan. 3. 15:06
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

19# Hogy mi győzött meg ahhoz senkinek semmi köze,mint ahogyan nekem sincs ahhoz,hogy te amit olvasgatsz az alapján döntesz témákban vagy más alapján. Ahhoz sincs közöm,hogy te 3 vagy 6 hónaposan kezdted a hozzátáplálást és miért is úgy,miért nem amúgy,aminek az ajánlása lassan évente változik. Ismered a gyereked és döntöttél,én pedig az enyéim. Mivel jönnek ügyeletre?Hajnalba a 37 fokos végbélben mért hővel,szúnyogcsípés a talpon,ami bent nem látszik már,egy napja nincs széklete a 6 évesnek aki rohangál a lépcsőn,sok mindennel,és olyan dolgokkal is ami bent kiderül,hogy sajnos tényleg komoly. 40 foknál mondjuk azzal,hogy hiába adtak nem megy le a láza. De teljesen mindegy,mert protokoll szerint lázmérés van mindenkinél,tehát köhögés orrfolyásnál mérünk egy 40 fokot,akkor kap gyógyszert és úgy mehetnek haza. Plusz ha indokolt vizsgálat is. És nem egy ember mellett voltam,hanem aki éppen ügyeletes,ugyanis klinikai épület sürgősségi ambulanciája volt. Lényeg,hogy ott minden orvos marha,aki 40 és feletti lázra ad gyógyszert,te pedig itt tudod,ennyi.

Erre írtam,te ismered a tieid,alszanak,nem veszik be. Az enyéim meg rosszul vannak 39 és 39,5 foknál már. Ettől kezdve felesleges is erről beszélni. :D Több gyerekem meg úgy sem lesz. Viszont nem is javaslok ilyet egy gyakoris idegennek,hogy hagyja és ne is csillapítsa,holott 0 információt írt a gyerekéről. Hogy jövök én ehhez,ki vagyok én ehhez? Ő látja a gyerekét,ő ismeri! Ha pedig ettől nyugodtabban érzi magát,nem követ el ezzel sem hatalmas hibát.

20# 20 gyerekből kb 2. :D Mondjuk kórházba nem láttam még ilyet,hogy 40 és felett rohangál,de baráti körbe van gyerek,aki még 39,8-ig simán elvan,elszaladgál,utána meg már ő sem bírja. Biztosan van ilyen,el tudom képzelni attól még,hogy én nem láttam. Az semmit se jelent.

jan. 6. 09:16
 22/23 anonim ***** válasza:

#20, ritka, de van, jellemzen kisgyerekeknél.

Ezen kívül előfordul, hogy valaki lázas, de alszik. A jelenlegi ajánlás szerint káros, ha lázmérés és/vagy lázcsillapítás végett felébreszted. (Általános esetben - ha a te gyereked simán visszaalszik a gyógyszer beadása után, viszont felébred a még magasabbra emelkedő lázra és akkor már nehezen alszik vissza, az más.)

A másik pont a kérdésben leírt eset, amikor nem viszi x fok alá a lázat a gyógyszer (és emellett a delikvens vagy rosszul van, vagy nem). Nem mindegy, hogy csak azon kell agódni, hogy pocsékul érzi magát lázasan, vagy akár maradandó baja is lehet. A jelenlegi ajánlás úgy gondolja, hogy az előbbi eset áll fenn. De ha az utóbbi lenne, akkor indokolt lenne a kifejezett kellemetlenséget okozó lázcsillapító módszerek alkalmazása, hogy mindenáron lecsökkentsük a testhőmérsékletet, vagy ügyeletre menni vele. Nameg szülőként is kevésbé aggódsz, ha csak egy múló kellemetlenségről van szó, mintha egy tartós károsodás súlyos kockázatáról.

jan. 6. 09:20
 23/23 anonim ***** válasza:

#21, igazából akkor fog kiderülni, hogy frissítették-e az orvosok nálatok a lázcsillapítási ajánlást, mikor bejön az első 41 fokosan rohangáló gyerek. Az, hogy azoknak lázcsillapítót ajánlanak, akiket megvisel a láz, teljesen összhangban van a jelenlegi ajánlással.

Már kétszer is írtad, hogy én lebeszéltem a kérdezőt a lázcsillapítóról. Ez tévedés, nem beszéltem le, pont azért, amit te is írsz, nem ismerem a helyzet részleteit. Az aggódásról szerettem volna lebeszélni, amennyiben csak annyi a gondja, hogy nem hat a lázcsillapító. De a kérdező nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésemre, így ezt nem tudtam megtenni.

A fizikális lázcsillapításról valóban írtam, hogy mikor nem javasolt, de utána nem kifejezetten erről ment a vita.

Ha nem akarod megosztani, mire alapozod az elképzeléseid, nem kell, te dolgod, pont annyira nincs közöm hozzá, mint az összes többihez, amit leírtál.

jan. 6. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!