Megy a hasa a lányomnak, minden pelusozásnál picit szellőztetjük, teszünk rá Sudocremet, de egyre rosszabb. Már hólyagos piros, gyakorlatilag lejött a bőr is róla. Zokog, remeg, megfeszül a teste minden pelusozásnál. Már nem is törlőkendőt használunk, hanem langyos vízzel lezuhanyozzuk, hátha az kevésbé súrolja, de nem sokat segít. 48 órája megy a hasa kb, úgyhogy elég drasztikusan rosszabbodik. Mindig azonnal cseréljük, ahogy észrevesszük, de 2 óránként kakil. :( Lehet, hogy álmában is bekakil, és csak akkor vesszük észre, amikor felkelt. Nem tudom, hogy hogy tudott is eldurvulni. Valaki segítsen, hogy mit csináljak? Megszakad a szívem, hogy szenved szegény.
Kb. leírtál minden praktikát, amivel kisebb mértékben lehet enyhíteni… Anno volt ilyen a lányomnál, borzalmas, vízszerű, gyakori, nagyon maró hasmenése volt. Gyerekorvoshoz fordultunk, de ő sem tudott többet mondani, mint amiket te is leírtál/mi magunk is alkalmaztunk. Sajnos csak akkor kezdett javulni, amikor már elmúlt a hasmenés. Ha folytatódik a betegség, elgondolkodnék az ügyeleten. Nem írtad, hogy iszik-e eleget, de kisgyerekek könnyen kiszáradhatnak, ill. elfertőződhet a popsija.
2023. dec. 25. 12:26
2/15 anonim válasza:
Sajnos nem olyan régen mi is ebben voltunk. Első körben muszáj lenne a hasmenést megszüntetni, mert addig sajnos semmi sem fog igazán segíteni. Nálunk is sírás, visítás, toporzékolás volt, minden pelusozás és krémezés...már ha engedte. Volt, hogy én is sírtam vele együtt. Belgyógyász ismerősöm a Progastro Kid Juniort. Ez olyasmi, mint a normaflore, csak sokkal komolyabb. Ez helyreállítja neki a kis pocakját. Nálunk segített a laza széklet megszűntetésében. Krémnek pedig Unguentum Infantumot használtunk, amikor engedte. Ahogy helyrejött a pocak, megszűnt a hasmenés úgy minden visszazökkent a normális kerékvágásba. Nálunk olyan szinten ki volt készülve a gyomra, hogy 3 éves létére képtelenek voltunk róla levenni a pelenkát, mert folyt ki belőle a kaki. Kitartást!!!
2023. dec. 25. 12:31
3/15 A kérdező kommentje:
Köszi! Az orvos annyit mondott, hogy ügyeletre be lehet vinni, ott adnak kúpot, de akkor bent is tartják. Azzal meg szerintem nem járna jobban. Sikerül innia szerintem eleget, adunk neki ilyen elektrolit oldatot is, meg Biogaia cseppet.
2023. dec. 25. 12:39
4/15 anonim válasza:
Édes kincsem, hogy fájhat neki. Valóban a hasmenés megszűnéséig nincs csodaszer. Esetleg Weleda körömvirágos krémjét lehetne megpróbálni. De igazából szerintem is a sudocrem a legjobb.
Kívánok mielőbbi javulást neki!
2023. dec. 25. 13:07
5/15 anonim válasza:
Panarom napsugár krémet használunk ilyen esetekben, de sosem jutottunk el a sebesedésig, így őszintén nem tudom, hogy így rákenném-e. Nagyon zsíros állaga van, ha picit pirosodni kezd, már kenem jó vastagon, ez védi a bőrét valamelyest.
Vagy, a múltkor pont az én háziorvosom javasolt kipirosodott orra egy krémet, igazából felfekvésekre is használják, tudja hogy van egy pelenkás kislányom, azt mondta nála is lehet pelenka kiütésre használni nyugodtan. Az is jó zsíros (Alsol a neve azt hiszem), mivel van itthon, lehet ezzel bepróbálkoznék. Sajnos azonnali megoldás erre nem igen van. :( Szurkolok, hogy napról napra jobb legyen!
Elsőszülött lányomnak fogzáskor volt ilyen. Mintha végig húztam volna a betonon. Mindent is kipróbáltam, már antibiotikumos patikait is.
Egyedül ez a kis tubosos extra érzékeny bőrre való sudocreme rakta rendbe 3 nap alatt.
Ez nem ugyan olyan mint a tégelyes.
2023. dec. 25. 14:23
7/15 anonim válasza:
Borax paszta vagy Canesten krém Sudocrem-mel kombinálva.
Ilyenkor nagyon könnyen gombásodik sajnos, azt már a sima krém nem oldja meg.
3 gyerekem van, tapasztalat.
2023. dec. 25. 14:32
8/15 A kérdező kommentje:
Panarom és Weleda mintánk van itthon, de a Weleda ilyen mentolos illatú, nyílt sebre azt nem merném rákenni. Megnézzük a Sudocremet meg az Alsolt is gyógyszertárban, köszi. Azóta már véreset is kakil, de az orvos szerint egy kicsi vér még belefér, akkor menjünk kórházba, ha nagyon véres. Szerintetek a kamillás fürdő esetleg nem segíthet?
2023. dec. 25. 16:04
9/15 anonim válasza:
Szerintem ami igazán segíthet még az a levegőztetés és esetleg a textil pelus amíg ilyen csúnya, ha van otthon.
2023. dec. 25. 17:37
10/15 anonim válasza:
A maradek Lansinoh bimbovedo kremmel kentem, amikor nagyon durva volt, illetve a Sudocrem es Bepanthen felvaltva szokott meg segiteni. Kamillaval is lemoshatod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!