Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyulladt, piros fütyivel mit...

Gyulladt, piros fütyivel mit csinálnak?

Figyelt kérdés
Nehezen, alig lehet hátra húzni 2,5 éves kisfiamnak a bőrt, és most begyulladt és fáj neki. Ahogy látom, a fehér "váladék" nem tud kijönni, és dudorszerűen összegyúlt. Délután rendel az orvos. Nagyon aggódom, mit fognak csinálni vele? Sajnos még nem szobatiszta, eddig elég sok orvos látta, de megállapították, hogy nehéz hátrahúzni, de egyik sem csinált vele semmit.
2011. nov. 23. 13:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Elvileg 3 éves korig nem nyisszantanak. A fehér váladék meg nem lehet, hogy faggyú? Azt sajnos akár tetszik a kisfiadnak, akár nem, le kell mosni. Mi minden este felhúzzuk a bőrt, beszappanozzuk, majd visszaül a vízbe, s míg fogat mosunk, ázik. Aztán lemossuk a fürdetőkrémet (óvatosan kézfejjel), s ő magának visszahúzza a bőrt. Néha neki is összegyűlik a faggyú, s ő is visít, hogy ne mossuk le, de muszáj, különben még nehezebb lesz leszedni. Esetleg valami krémet írnak fel, de mást nem hiszem, hogy csinál az orvos.
2011. nov. 23. 15:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem 20 hónapos a kisfiam,neki most volt begyulladva kaptunk rá antiszeptikus krémet és egy beutalót a sebészetre:(
2011. nov. 23. 15:52
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A fehér váladék alatt a fattyút értettem, csak idegességemben nem bírtam megfogalmazni. Semmit nem csinált vele az orvos, óvatosan hátrahúzta, és kamilla teás lemosást és Tetrán kenőcsöt írt fel. Ha meggyógyul, egyeztessek a gyerekorvossal, hogy mit csináljanak vele. Le van neki tapadva, ő sem húzta hátra. Fürdéskor hiába mozgatom rajta a bőrt, az kevés ahhoz, hogy kitisztuljon. Csak fitymaszűkület esetén vágnak, letapadáskor hátrahúzzák a bőrt. De úgy tudom, amíg pelenkás, addig várnak vele. Már egész szépen javul, és ki is tisztult.
2011. nov. 23. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!