Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mi a teendő és mit csinálnak...

Mi a teendő és mit csinálnak ha egy kisgyermek 3-4 napja lázas?

Figyelt kérdés

5 éves lesz februárban a kisfiam. Tehát nem annyira kicsi már, de még nem is nagy. Hétfő-kedd kezdett nagyon köhögni, szárazan, nehezen szakad fel neki. Szerda estére lett lázas. Csütortök-péntek egész nap lázas volt 38.5-ig ment neki, de kb 4-5 óránként.

Csillapítottam, aztán péntek este volt egy 39 fok és másnap egyáltalán nem volt, hőemelkedése sem. Csak estére (38,5 szintén) reggelre elmúlt, de most délutánra megint belázasodott.

Beszéltem a szomszédos kórhàzzal, ott mondtàk hogy ilyenkor labort szoktak készíteni, de mostanában van bőven 4-5 akár több napos lázas betegség is ès ha amúgy itatható, amikor nem lázas akkor jó kedélyű+van elég vizelet, akkor nem kell egyenlőre menni.

Egyébként ma levertebb, de eddig alapvetően nem volt nagyobb baj vele. Inni iszik, étvàgya nem sok, de pár falatot eszik.

Mindenhol azt olvasom hogy 3 naponál hosszabb láz az nem jó és menni kell vele. Csak hát ha meg itt ezt mondták akkor nem tudom.

Mellesleg az orra folyik, meg csúnyán köhög (hurutosan). De bizonytalan vagyok, és nem vagyok nyugodt. Nálatok volt ilyesmi? S ha igen mentetek kórházba vele?

Remélem ezek a tünetek azért nem indokolják a befekvést (van itthon egy 6 hetesem is) 😥

2023. dec. 24. 15:04
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%
Miutan irtam masnap elvittem orvoshoz, mert nagyon rosszul lett, magasabb laz, csak fekudt szegeny. A doki szerint felulfertozodott valami bacival, ugyhogy nyilvan azonnal antibiotikumot irt fel...masnap mar teljesen jol lett tole szerencsere. Sajnos mindig jon valami ami miatt aggodhatunk:) Orulok, hogy Ti is jol vagytok!
2024. jan. 1. 00:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!