Már tényleg nem kaphatja meg a rota elleni oltást?
Hiába kértem 4 hetes korában a rota elleni oltást, az orvos azt mondta, hogy a kötelezők után adja csak be 4 héttel, tehát 5 hónapos korában. Pont előtte 2 nappal beteg lett, ennek már 2 hete de még nem gyógyult teljesen, így azt mondta az orvos, hogy már nem éri meg beadni neki, mert nem nyújt védelmet.
Van itt olyan szülő, aki a baba 6 hónapos kora körül adatta csak be az oltást? A 2 oltás között is 4 hétnek el kell telnie, ezt mondta. Borzasztóan aggódom, hogy bármi baja lesz, pedig időben kértem az oltást. :(
Van egy nagytesó is, aki ugyan oltott, de a közösségből bármit hazahozhat.
Ez hülyeség. A kisfiam az első rotavírus elleni oltást két hónaposan kapta, 4 hónaposan az ismétlőt.
Neisvac-c-ből is 3, majd 5 hónaposan kapott.
A rotaoltás több részből áll, ha gyermeke elmúlt 20 hetes (kb. 5 hónapos), és még egy oltást sem kapott, akkor sajnos kifutott az időből, idősebb korban már nem lehet elkezdeni az oltási sort. Sokakban felmerülhet a kérdés: ha egy csecsemőnek jó, nagyobb gyereknek miért nem? Tudomásom szerint azért, mert a vizsgálatok szerint nagyobb korban sokkal gyakoribb a bélösszecsúszás, mint mellékhatás, ezért 5 hónapnál idősebb korban a vakcinát nem engedélyezték.
#5, attól, hogy ti megúsztátok, még sok gyerek kerül kórházba miatta.
Lehet, hogy téged sosem ütött el autó, de attól még mást igen.
És azért mert mást már ütött el autó érdemes nekem is rettegésben élnem?!
Csak próbáltam nyugtatni a kérdezőt, hisz már úgysem kaphatja meg a gyereke az oltást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!