Rotavírus elleni oltást adjuk-e be? Mennyire könnyen kaphatja el a baba? Vélemények
Semmi mellékhatása nem volt.
A rotát elkapni szarabb.
2-es, tényleg a Bexsero az egyik legdurvább ilyen szempontból, de maga a betegség is nagyon gyorsan válik életveszélyessé. Marha drága, így megértem, ha valakinek sajnos nem fér bele, de adasd be. Nekem mindkét gyerek megkapta, egyik már 2 évesen (akkor már csak 2 adag kell), a másik babaként, aznap este láz, 1-2 napig úgy mentek mint egy cowboy, de ennyi volt.
A rotát is megkapták, nekünk ott semmilyen mellékhatás nem volt. Ha van közösségbe járó kisgyereketek is, akkor mindenképpen beadatnám.
Valószínűleg le leszek pontozva, de azért leírom.
Mi sem adattuk be, féltünk a mellékhatásoktól (legfőképp a bél invaginatio-tól, amit okozhat, nem attól a kis hasmenéstől ami oltás utáni nap megjelenhet). Kb 4 hónapos volt a kislányom, amikor elkaptuk. Unokatesó hozta haza bölcsiből valószínűleg. Először rajtam ment át, akkor még nyilván nem tudtuk hogy rota, itthon kihevertem, bár iszonyat rossz volt. Egy nap hányás, majd több nap hasmenés, de az az igazi híg, vizes, bűzös. Épphogy pár nap után elmúlt, kijött a gyereken. Ugyanaz a bűzös kaka, és vagy 8x 12 óra alatt. Lázas is volt, 38,5 max. Ez délután kezdődött, másnap reggel vittük be az ügyeletre. Azon kívül, hogy bágyadt volt a láztól, nem látszott rajta semmi a kiszáradás jelei közül. Pedig a labor már mutatta. Ezért is van az, hogy annyian belehalnak, mert későn veszik észre. Egy éjszakát kellett benn töltenünk, kapott fél liter infúziót és másnap jöhettünk haza.
Összegezve, én nem bántam meg, hogy nem adattam be, még ezzel együtt sem. A lényeg, hogy ha elkezd ennyire sok, bűzös széklete lenni, esetleg hány is, vagy lázas, azonnal kórház. Mert későn látszik, ha már nagy a baj. Aki a gyerekével van, ismeri, tudja hogy valami nem oké, észreveszi, hogy sok a kaki, megváltozott a szaga, annál egyszerűen ki van zárva, hogy tragédia történjen, ebben teljesen biztos vagyok. Tudom, nehéz a döntés, és volt nekem is egy kis lelkifurdalásom, mikor kiderült, hogy rota, hogy sajnáltam rá pár 10ezer forintot. Pedig nem így volt, egyszerűen féltem. Aztán arra jutottam, hogy mégis jól döntöttem. Egy kis infúzió nem a világvége. Csak tényleg időben cselekedni kell. Akövetkező gyerekem sem fogja megkapni. Sok sikert,bárhogy is döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!