Bexsero oltás? Igen vagy nem? Aki beadadta az oltást volt komoly mellékhatása?
Beadattam. Az első adag kicsit kifektette szegényt, az oltás után 5 órával belázasodott, nyűgős volt, sirdogált, rosszul aludt, de egy növekedési ugrás is kb ennyire nyúzza meg, csak láz nélkül.
2 vagy 3 napig volt bággyadt, az első két nap alig evett, azt hittem szétdurrannak a melleim.
De lefejt tejet kiskanállal elnyammogta.
A második adagot 3 hete kapta meg, egy minimális höemelkedése lett, de nem romlott sem az étvágya, sem a kedélye.
Másnap reggel vigyorogva ébresztett :)
Beadattam, és nem bántam meg. Igaz nem is hezitáltam egy percig sem. A beadás alatt sírt, de azt mindig sajnos. :(
Az elsőnél egy kicsit melegebbnek tűnt a homloka, de láza nem volt, figyelgettem. Kicsit hamarabb elaludt este. Semmilyen mellékhatást ezen túl nem tapasztaltunk.
Másodiknál semmi. A beadás helyén lett keményebb csomó, ami pár nap után elmúlt. Nálunk is van az ismerősi körben, akinek a gyereke agyhártyagyulladás miatt kórházi kezelésre szorult.
A védőnőt kérdeztem, hogy mennyire gyakori, ő azt mondta van évi pár eset. Szóval inkább kevés, de ez nem fog vigasztalni ha pont az én gyerekem lesz az az 1.
9es .a mi dokink nagyon jo orvos nem tömi a gyereket semmivel fölöslegesen.
Ő az összes unokáját beoltatta ez volt az ajándékuk.védőnő szintúgy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!