Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Nyaralás előtt nátha, ti mit...

Nyaralás előtt nátha, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Vasárnaptól következő vasárnapig tartó nyaralásunkra készülünk, Horvátországba.

Kisfiam (4,5 èves) viszont úgy tűnik megfázott. Nem tudom mi okozhatta, de tény hogy evett fagyit, volt gyerektársaságban (egyébként nagyon keveset, 1x 1,5 órát) meg 3x megmártoztunk a hétvégén a Balatonban.

Hétfőn enyhén kezdett folyni az orra, tegnap kicsit erősebben, ma meg már csúnyább köhögésre keltünk. Szerintetek ki tudom kúrálni vasárnapig?

Orrsprayzunk, harsfatea, orrszivunk, inhalálunk (2x egy nap mától+alvasoknal salvus vizet benyomok a hideg párásítóba) emellett, multivitamint adok neki, plusz pihentetem amennyit tudom).

Orvoshoz ma reggel el is vittem, semmit nem látott igazából, az is lehet hogy a légkondi (autó+boltok) kezdték ki, de olyan szempontból mindegy is hogy ha beteg, akkor beteg. Nagyon elkeseredtem, mert a tavalyi nyarálsunk is ráment (kéz-làb szàj vírus már érkezésünk után jött ki, pokol volt) :( és annyira vártuk idén, nagyon szeretnénk elutazni. (Hozzàteszem nem csak mi, felnőttek, hanem ő a legjobban.)

Viszonylag meleg 30-33 fokokat ír ahova megyunk, viszont ugye ott a víz “csak” 24-25 fokos.

Arra gondoltam, hogy ha jobban lenne akkor első 2 napban még hanyagolhatnánk a fürdést, kitalalunk mast, de még úgy is marad sok nap élvezni.

Ti mit csinálnátok? Van akiben felmerülne, hogy itthon marad?

2023. júl. 19. 14:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Bárkitől, bármikor, bármit össze lehet szedni. Akkor ennyi erővel soha ne menjünk sehova, mert a legtöbb vírus már az előtt fertőz, hogy a tünetek megjelennének és/vagy az után is ürülhet még (pl hasmenős vírusnál), miután már az illető teljesen jól van és tünetmentes.

Különben meg egy náthától azért egy egészséges felnőtt ember (se egy gyerek) nem dől ágynak, ahogy a 7es fogalmaz...

2-es voltam.

2023. júl. 20. 09:59
 12/18 anonim ***** válasza:
10%

10es csakhogy az orvos unokája már tünetmentes votl a te gyereked meg göthös. Hát, kívánom hogy minimum eny hányós-hasmenős csalással találkozzatok:-) Hiszen miért maradjanak otthon ők is igaz? Hasonló gondolkodásúak miatt került az én 2 hónaposom a nyaraláson kórházba, mert egy nagyon intelligens full taknyos 5 éves telibe tüsszentette a hordozót.

De igazatok van, senki se maradjon otthon, menjünk covidosan, bárányhimlősen, lehetőleg oda ahova ti. Nehogy már a gyerek kiamradjon valamiből.

Ha meg a más gyerek nem érdeke, ne érdekeljen a tiéd se, betegebb lesz, Nagy gond max a nyaralás egy részét a kórházban töltitek nem lényeg.

2023. júl. 20. 15:20
 13/18 A kérdező kommentje:

Utolsó! 2 hónapossal alapból nem mennék nyaralni. Ha még a 4-5 éves is mindent összeszed. Mit gondoltál?

Amúgy meg, épp az orvosnak kellene (kellett volna tudni) hogy mennyi ideig fertőz egy adott vírus. Mikor tavaly külföldről felhivtam, rögtön mondta hogy az unoka is ilyen beteg volt. Senki mással nem találkoztunk. Mellesleg rohadt hosszú lefolyású betegseg, mindennel együtt az összes tünet sok hét alatt múlt el. Úgyhogy attól, hogy látható tünet nem volt, egyáltalán nem biztos hogy nem hámlott már pl a talpa.

Amúgy meg kössz a jókívánságokat👏 úgy nézem, még nem jártok közösségbe, sajnos majd ott megtudod hogy milyen sokan beviszik ilysn olyan tünetettekel a gyerekeket (én pont nem szoktam sose amugy, de egy fél millios nyaralast nem biztos hogy fogok veszni hagyni, mikor eszünk ágában sincs másokat betaknyolni🤦🏻‍♀️)

2023. júl. 20. 15:32
 14/18 A kérdező kommentje:
Legalábbis ha mégse mennénk nem ez lesz a szempontom..
2023. júl. 20. 15:36
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Hársfateát nem adunk ilyen kicsi gyereknek
2023. júl. 24. 14:04
 16/18 A kérdező kommentje:

Utolsó, mégis miért ne? Olvass utána, nyugodtan adható.

4,5 éves a gyermek, nem 4,5 hónapos🤦🏻‍♀️

2023. júl. 24. 15:24
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Mert erős hatású gyógynövény. 6 éves kor előtt nem ajánlott.

Nem olvasok utána, gyógyszerész vagyok, ezt tanultam évekig. Tudom, hogy egyes készítmények, teák dobozán mi szerepel, de attól még káros a veséjükre a kisebbeknek.

2023. júl. 24. 16:42
 18/18 A kérdező kommentje:

🤦🏻‍♀️

Hát nem tudom, nekem a gyógyszerész és gyerekorvos is ajánlotta, de most hogy írtál felcsaptam az internetet is. Legtöbb helyen 5-6 hónapos kortól írják hogy lehet itatni, de a szigorúbb leírások is 2 éves kor felett, a legkevesbé megengedő oldalon 4 éves kor fölött ajánlotta. Kb 4 napon át napi 2x 1,5 dl ivott. Semmi baja nem lett tőle, sőt.

Ami “szemetet” beviszünk (mert az összes étel tele van minden dologgal) nem hiszem hogy épp egy kis gyógytea lenne káros, pláne már egy ekkora gyereknek🤦🏻‍♀️ de biztos nagyon fontos volt ideokoskodnod, pláne hogy a kérdés messze nem erre vonatkozott.

Bravo, nem baj..🤦🏻‍♀️

2023. júl. 24. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!