Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Gyerekeitek is ilyen betegesek...

Gyerekeitek is ilyen betegesek? Ti mit csináltok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Annyira el vagyok keseredve, mert a kislànyom hetente beteg. Szeptember végén kezdtük az ovit, tudtam hogy mivel közösségbe kerül sokszor lesz beteg de erre nem számítottam hogy ilyen sokszor. 1 hetet megy és beteg lesz, 2 hétig gyógyul itthon aztán újra 1 hét ovi és megint 2 hét itthon. Normális hogy még mindig ennyire beteges? Majdnem vége az ovinak és megtudnám számolni két kezemen hogy hányszor ment oviba. Ráadásul az orvosunk állandóan antibiotikumot ír fel neki, de nem akarok ilyen sokszor adni neki. Ti mit adtok a gyerekeiteknek, milyen vitamint vagy mi vált be? Én 10 csepp cebiont, 5 csepp vigantolt és marslakócskákból 2 db gumimacit adok, béres cseppet is próbáltam de nem hajlandó bevenni. Köszönöm a válaszokat.
2023. ápr. 30. 20:55
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

18# Mi célból van nálatok annyi vérvétel? Nekünk még csak 10 hónapos,2x volt vérvétele az is azért,mert korábban jött picivel és néztek egyet 3 hónaposan vas-ra,mindenre. A másodiknál pedig véres hasmenés miatt,hogy nincs-e gyulladás is mellé. D vitamint egyiknél sem.:D Most 10 hós lesz,azóta nem volt vérvétel. Lehet másnál ír ki a háziorvos,miénk nem,kórházban dolgozom ott nem néznek minden egyes gyermeknél D vitamint,vasat szoktak igen. Egyébként nálam többször néztek terhesség alatt D vitamint,aminél a Védőnő rendszeresen meglepett,hogy "D vitamin??Minek írta ki a nőgyógyász?De érdekes". Akkor gondolom nem olyan megszokott,vagy csak nála. De ez most off,nem ide tartozik.

Kérdező, szerintem immunrendszertől függ. Ismerek olyat (testvérem),aki egész gyerekkorunkban alig volt beteg,két kezemen megtudom szinte számolni,de a mai napig felnőttként sem.

2023. máj. 1. 09:31
 22/27 anonim ***** válasza:
56%

Az enyém semmit sem szed.

Szeptemberben kezdte az ovit, októberben volt 3 napos betegsége (köhögés), meg most márciusban, de csak az orra folyt.

Mondjuk lázas pl. sosem volt és még nem is hányt.

Unokatesó is a csoportjába jár, neki nem volt olyan hónap, hogy ne lett volna beteg, sajnos. Pedig kap vitamint is.

2023. máj. 1. 09:57
 23/27 anonim ***** válasza:

21!

18 vagyok. Különböző enzimek szintjét kell ellenőrizni.

2023. máj. 1. 14:21
 24/27 anonim ***** válasza:
50%

Túlzás amit szed, ezt mind hagyd abba. Nálunk összesen 10 napot volt beteg szeptember óta a kiscsoportos. Csak cebiont és 1-2 csepp D vitamint kap, amikor eszembe jut, úgy hetente 3-4szer.

Sokat van levegőn, jatszótéren, koszol, maszatos kézzel eszik ha úgy van, mezítlab van a játszón májustól szeptemberig, összetaperol minden növényt és bogarat, más gyerekekkel érintkezik, boltba jár velem kétnaponta születése óta, volt ideje bacikkal találkozni. Kell hogy kialakuljon az immunrendszer, nem sokat segít ha csak vizaminozod.

2023. máj. 1. 15:53
 25/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor visszaveszem a vitamin adagját. Aztán csak reménykedek hogy ne legyen beteg, de már azt csinálom hogy nem engedem gyorsan vissza, minél kevesebbet legyen beteg.
2023. máj. 2. 22:02
 26/27 anonim ***** válasza:

Az én fiam nagycsoportos és ugyanolyan beteges, mint amikor kezdte az ovit. kb 1 hét ovi, 3 hét itthon, másfél hét ovi, 10 nap tüszős mandulagyull., majd 3 nap ovi, most megint 2.hete itthon takonykórral... gyakorlatilag alig jár. Vissza is kell tartanom 1 évet, hátha kinövi.

Meg se tudom számolni mennyi készítményt kipróbáltam nála ennyi idő alatt. Grapefruit mag csepp, Béres csepp, Béres vitakid, Marslakócskák oldat-majd gumivitamin, immuno változat, egyéb gumivitaminok, ilyen-olyan c és d vitamin, Immmunoglukane, Isoprinosine, stb. Ritkán szed antibiotikumot, de ahhoz is mindig adok Normaflore-t.

Jelenleg Broncho-vaxomot szed, ezt írta fel a gyerekorvos. Kb a kúra felénél vagyunk és fentebb ugye írtam hogy megint beteg pedig már épp csak szenteltvizet nem adtam neki.... Szóval én már nem hiszek a csodaszerekben. Bármelyiket is szedte épp, ugyanúgy beteg lett és nem is gyógyult gyorsabban. Viszont rengeteg nyereséget hoztunk a gyógyszertáraknak ezekkel, meg a rengeteg nasivin, nasopax, mometasone, tengervíz, inhalátor, cetirizin, nyákoldó, gyógynövényes bedörzsölő kenőcs. A gyerekorvos szerint ez normális. Ő ilyen. Fogékony a felső légúti nyavalyákra. Kívánom nálatok máshogy legyen. Kitartást.

2023. máj. 4. 23:03
 27/27 anonim ***** válasza:
26-os vagyok. Azt kihagytam, hogy nagyon eleven a fiam. Sosem "csomagoltam vattába". Kertes házunk van, rengeteget van kint. Kutyusa is van kinti. Homokozó, stb. Alig lehet bekönyörögni, annyira szeret kinn. Pl. esőben pocsarazik, az apjának segít betonozni, a kutyával gödröt ásnak, néha úgy néz ki mint a kisördög - rengeteget mosok rá :D egész nap bír mozogni. Minden nap eszik főtt ételt, gyümölcsöt, tejterméket. Szépen ki tudja fújni az orrát, nem pang a váladék, ha sok van magának orrszi-porszizza. Sólámpája, gyógynövényes sópárnája is van a fentieken túl. Mégis ilyen beteges.
2023. máj. 4. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!