Ti elvinnétek a gyerekeiteket gyermek allergológiai rendelésre, ha többször volt már kruppos rohama?
A fiam 3 éves s 2x volt kruppos rohama, utoljára kedd éjszaka az ügyeleten kötöttünk ki. S ma reggelre megint be van rekedve, pedig még pipáztatom.
S arra gondoltam hogy el kellene vinnem ehhez a dokihoz. Meg azt hallodtam hogy irnak fel repectre inhalátort...igaz-e?
Elvittétek a gyereket ti?
Jah és penészesedik a szoba, szerintetek van köze a rohamokhoz?
S a hidegpárásító jobban előhozza a penészt?
Szia, lányomnak is többször volt már rohama most ősszel. Az biztos, hogy nem allergia okozza, hanem vírus vagy baktérium, és a kiszáradt nyálkahártya duzzad meg, ami a légzési nehézséghez vezet.
A penészt meg kellene szüntetni, és rendszeresen, szellőztetni, naponta (még) többször. Bár nem hinném, hogy a penészgomba növeli a kruppos roham előfordulásának esélyét, más légúti problémákat okoz.
A mi orvosunk a következőket javasolta: 18-19 foknál nem lehet melegebb ott ahol a gyerek alszik, vettünk hideg párásítót, ami 70% fölé tornázza fel a párát (gyerekorvos szerint 90-100 % kellene !). Rendszeres szellőztetés a penész megelőzése miatt (tavaly penészedett az ablak mellett a fal, most egyelőre még nem jött elő).
Lányom most kezdte a bölcsit, az a nézet, hogy az első tél a közösségben ilyen. A bacikat kivédeni nem lehet.
Rectodelt kúp nem használt semmit.
Kedves utolsó!
Tudom ezeket, természetesen naponta többször szellőztetek, este is. Van hidegpárásítonk is. Éjszaka nem fűtűnk.
Szóval próbálok mindent megtenni.... Csak amikor rájön húúúú de el tudok keseredni... hogy mégis...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!