Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Gyerekeitek is ilyen betegesek...

Gyerekeitek is ilyen betegesek? Ti mit csináltok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Annyira el vagyok keseredve, mert a kislànyom hetente beteg. Szeptember végén kezdtük az ovit, tudtam hogy mivel közösségbe kerül sokszor lesz beteg de erre nem számítottam hogy ilyen sokszor. 1 hetet megy és beteg lesz, 2 hétig gyógyul itthon aztán újra 1 hét ovi és megint 2 hét itthon. Normális hogy még mindig ennyire beteges? Majdnem vége az ovinak és megtudnám számolni két kezemen hogy hányszor ment oviba. Ráadásul az orvosunk állandóan antibiotikumot ír fel neki, de nem akarok ilyen sokszor adni neki. Ti mit adtok a gyerekeiteknek, milyen vitamint vagy mi vált be? Én 10 csepp cebiont, 5 csepp vigantolt és marslakócskákból 2 db gumimacit adok, béres cseppet is próbáltam de nem hajlandó bevenni. Köszönöm a válaszokat.
2023. ápr. 30. 20:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
79%
Létezik olyan, hogy D-vitamin túladagolás, pont nemrégiben olvastam róla én is, egyébként előtte én is jól megküldtem a reggeli tejet vele a lányomnak. Tavaly úgy tűnt, hogy hat is, mert onnantól, hogy kapta nagyobb dózisban, egyszer sem volt beteg (tavaly szeptemberben kezdte, október második felétől gyakorlatilag nem volt, januártól viszont ment rendesen minden gond nélkül), szóval ezen felbuzdulva idén ősszel megint rákezdtem. Hát, most semmit sem ért, idén novembertől márciusig alig volt 1-2 heteket. Áprilisban meglepő módon nem hiányzott egy napot sem (mondjuk így, hogy kb minden hétvége valamiért hosszú volt, így könnyű :D ), de pl most hétvégére elkezdett folyni az orra és alváskor a hátracsorgó dzsuva miatt köhög, ezzel pl simán hazaküldik majd kedden (tekintve, hogy egyébként CSAK ezekkel a tünetekkel volt itthon egész évben... Láza, hasmenése vagy bármi egyéb baja nem volt amúgy, csak életében összesen 3 alkalommal, szóval..). Tehát személy szerint nekem fogalmam sincs, hogy min múlik, de pl a nagy dózisú vitaminon úgy érzem, hogy annyira nem.
2023. ápr. 30. 21:44
 12/27 anonim ***** válasza:
79%
Igen, nagyon sok D vitamint adsz. Napi 1 csepp kell 6 napon keresztül és 1 nap szünet, de ezt elmondta a gyerekorvos, védőnő is. Nálatok nem? Később mikor idősebb lett kicsit a kisfiam azt mondták mehet 2 csepp naponta. Múltkor véletlenül az apja összekeverte a C vitamint a D vitaminnal és azt rakta az italába 10 cseppet, azt mondta a gyerekorvos, hogy 5 napig ne kapjon.
2023. ápr. 30. 21:48
 13/27 anonim ***** válasza:
16%
Nálunk napi 3 csepp kell a D vitaminból. Már 7 éve. Így ajánlja az orvos. De volt olyan augusztus, hogy 5 cseppet kellett kapnia orvosi utasításra,mert D vitamin hiánya volt. Nyáron...
2023. ápr. 30. 21:59
 14/27 anonim ***** válasza:
92%
Egyetértek azokkal,akik írják,hogy sajnos túl lehet adagolni. Ezt én tudtam,de mellette a gyerekorvos,védőnő is tájékoztatott róla. Nem játék.
2023. ápr. 30. 21:59
 15/27 anonim ***** válasza:
Az én lányom már másodszor járja a nagycsoportot, de 2-3 hetente beteg. Ez van,így is fel fog nőni. Vitamint kap,mást nem tudunk tenni. Oviban még elnézték, hogy 1 hetet jár, 1 hetet nem. De szeptembertől iskolás lesz. Fogalmam sincs,mi lesz. Komolyan.
2023. ápr. 30. 22:01
 16/27 anonim ***** válasza:
60%

14!

13as és 15ös válaszoló vagyok. Ellenőriztetni kell a vitaminszintet vérvétellel,és akkor nincs baj. Nem hasraütésszerűen kell adagolni.

A lányomnak rendszeresen van vérvétel, ott látják,ha gond van. Pl tavaly nyáron a D vitamin hiányt (nem az volt a baj,hogy nem volt napon. Volt. Más a problémája).

2023. ápr. 30. 22:23
 17/27 anonim ***** válasza:
16# Igen,de azért szerintem ritka,ha D vitamin szintet néznek. Egyébként igen,úgy kiderül,ha gond van. Kérdező,a felnőtt dózis picit más azért. Én egy emberről tudok eddig,aki csúnyán túladagolta (véletlen) és később kellett egy szintnézés,hogy nincs-e gond. De ettől függetlenül lehet másoknál szokták nézni rendszeresen,azt nem tudom.
2023. ápr. 30. 22:35
 18/27 anonim ***** válasza:
0%
17! Ritka? Nálunk mindig rajta van a papíron. A vassal együtt.
2023. ápr. 30. 22:51
 19/27 anonim ***** válasza:
78%

Felnőttnél D-vitaminból 2000 NE/nap az ajánlás általános esetben, de 10000 NE sem okozott gondot a kutatások szerint, magasabb dózisra nem ismerek kutatást. Egyedi esetről olvastam, ahol valaki hónapokig 40 ezer körüli adagot szedett és attól már baja lett. De gyereknél ettől még nem lépném túl ilyen bátran az ajánlott dózist (kivéve, ha az orvos javasolja).

Az meg, hogy a vitamint nem adónak ritkán beteg a gyereke, szerintem fordított összefüggés. Egyszerűen akinek sokat beteg, az mindnent megpróbál, a vitaminokat is. De ha a gyerek alkata miatt van, hogy beteg gyakrabban, akkor vitamint szedve is ő lesz gyakrabban beteg.

2023. ápr. 30. 22:53
 20/27 anonim ***** válasza:

3, már óvodán túljutott gyerek anyjaként elmondhatom, hogy teljesen gyerekfüggő, hogy ki és mennyit lesz beteg. De amit írsz, mint jelenség, hogy folyton beteg - teljesen megszokott, nálunk ugyanez volt. Az egyik fiam olyan szinten elkapott mindent, hogy engem az ovi a jegyzővel fenyegetett, hogy ha ennyit hiányzik, jelentenek majd és megvonják a családit. Bementem az óvodavezetőhöz és tök normálisan mondtam, hogy én - a többi szülővel ellentétben - nem fogom félbetegen bevinni, hogy összefertőzzön mindenkit. Megbeszéltük, utána már normális volt.

Jó hír, hogy ha átlépnek sulis korszakba, akkor elsőben még van 1-1 komolyabb betegség, de a többi nagyrészt nátha. (Hányós-hasmenéses vírust nem is láttam több éve, szerencsére.)

Felsőben meg gimiben szinte egyáltalán nem lesznek már betegek. (Legalábbis nálam az sem beteg, aki oviban olyan típus volt.)

Úgyhogy ez ilyen, ki kell bekkelni - ilyenkor ezek a kórságok átmennek az egész családon (Nagyszülőkig bezárólag :D ), az ovi egy biolabor. :D

2023. máj. 1. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!