Ajakhasadékos lesz a babám? Ismertek olyan embert?
Sziasztok 20 hetes kismama vagyok, most derült ki hogy valószínűleg ajakhasadékkal és vagy szajpadhasadekkal fog születni a babám. Azok az anyukak
akiknek ugyanígy született a babája illetve ha ismertek olyan embert aki azzal született tudnátok segíteni? Mennyire fog látszani műtét után? Illetve ha szajpadhasadeka is lesz akkor is megtudjak műteni úgy hogy ne látszódjon? És ezt mennyi idős korban végzik?
A lányom lágyszájpadhasadékkal született. A FB-on van egy csoport: Ajak és szájpadhasadék. Ott tudsz kérdezni a többi anyukától, Vannak fent képek műtét előtt és utánról (szerintem egyesek ha tehetnék a közbenről is lenne)
Illetve a hasadekonat.hu oldalon is sok hasznos információ van.
Utolsó vagyok. Ajakhasadékot elég hamar műtik általában. A szájpadhasadék sem mindegy, hogy milyen. A lányomnak csak a lágyszájpad volt érintett, elég ügyesen tudott inni sima cumisüvegből. Azt szinte minden hasadékcentrumban más időpontban műtik. Van ahol még 1 éves kor előtt, van ahol után. Nekünk Pécsen volt a műtét, 1,5 évesen.
Ha a keményszájpad is érintett, azt úgy tudom, hogy még később zárják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!