Miért fél sok szülő az óvodás betegségektől?
A tegnapi köhög/folyik az orra vs. farsang margójára...
Miért áll hozzá úgy sok szülő, hogy világvége lesz, ha beteg a gyerek? Tudomásul kéne már venni, hogy ebben a korban amúgy is fejletlen a gyerekek immunrendszere, és PONT hogy attól tud fejlődni, és kialakulni a szervezet védekezőképessége, ha ilyen alapvető betegségeket (köhögés, örrfolyás, nátha, kezeslábas, fosós stb). Elkap.
Ehhez képest úgy olvastam, nagyon szentségtörésnek vették sokan, amiért maradványtünetekkel nem marad otthon a gyerek. Nem gondolják a szülők, hogy úgyse lehet kikerülni a betegségeket?
Miért paráznak ennyire sokan az esetlegesen lebetegedő gyerektől, amikor az az általános, hogy ebben a korban egymás után jönnek a betegségek? Nem fog belehalni a gyerek! Ha beteg lesz (pl. belázosodik, vagy elkap egy hányós-fosóst), majd meggyógyul és megy tovább minden, ezek nem komoly bajok.
Akkor kérdés, hogy miért vannak beijedve sokan ezektől a betegségektől, hogy már ilyen apró tünetekre is ellenkeznek, a fentiek tekintetében?
Ért már valakit nagy kár/hátrány ilyen oviból hazahozott betegségből? Kíváncsi lennék...
Az említett kérdésben le is írta a kérdező, hogy tőle otthonlehet a gyerek egész héten, de jajj a farsang. A következő mondatban meg még ő szidott màs szülőket, mert azok viszik a gyereküket ha van valami kis bajuk is.
Szóval nem kell sajnalni a kérdezőt, ő pont az a fajta aki itt tàtottszàjjal rohant a f*szerdőbe.
Neked meg nem tudom miért kell kérdésből kérdést csinàlni, meg leírni még szàzszor hogy maradványtünet🤦 eddig is világos volt, míg ott kardoskodtàl, ott is leirta mindenki a vélményét.
Én is rettegek. Ha egy gyerekem lenne, nem lennék ennyire beszari
A nagyobb 3 éves, decemberben elkapta az Rsv-t...hamar túl lett rajta, nem erről van szó
De az akkor 8 hónapos gyermekem is elkapta
Oxigént kellett kapnia, bekerültünk a kórházba, szó szerint be volt lilulva a gyermekem
12 napot voltunk bent.
Gondolhatod mit éltünk át, a kis ovis betegség miatt. Sőt hallottam már durvábbat, hogy olyan mértékű tűdőgyulladása lett a pár hetes babának hogy belehalt...és ott is a nagyobb vitte haza a betegséget...aminek a szövődménye a tüdőgyulladás lett
Lehet másnak egy kis taknyosság,fosás, hányás...de másnak lehet durvább lefolyású, ami veszélyes,főleg amig kicsik
Egy 5 évest is megvisel egy egy betegség
Tele volt a kórház gyerekosztálya 5-6 éves gyerekkel, mert 40 fokos láza volt, hány, ment a hasa,köhögött ...szóval van miért parázni
Aki átélte az RSV-t tudja miről beszélek
Az ilyen nem szülő, aki a gyereket betegen lepasszoltatja az oviban, mert a munka
Megértem, a munka az munka, de inkább akkor megoldanám családon belül a beteg gyermek gondozását
Minthogy már gyerek az én gyerekem miatt kapjon el valamit
Nálunk a mai nag 8an vannak, a 26ból
Mentem a gyermekért, megmondta az óvónő hétfőn ne is vigyem a gyermeket...nem is fogom.
Megy papáéknál jövőhéten. Kész
"Megértem, a munka az munka, de inkább akkor megoldanám családon belül a beteg gyermek gondozását
Minthogy már gyerek az én gyerekem miatt kapjon el valamit"
Ja, az idős nagypapa hadd kapja el nyugodtan az unokától a betegséget, neki már mindegy, ha feldobja a talpát, nem? Azt mondod, nehogy a te gyerekektől kapja el valaki, de azért csak lepasszolod.
És akinél nincsenek nagyszülők? Vagy ahol pont ezért nem vállalnak beteg gyereket, hogy nekik se kelljen kiesni a munkából?
51 éves papa, ezzel nincs gond.
Mama 52,fiatalok
Anyukám 55, apukám 57
Akkor is megoldanám valahogy,ha nem lenne segítségem
Mondjuk én vállalkozó vagyok, jövőhéten be vannak irva a vendégek
Tetováló vagyok, ezért d.u 2óráig papáéknál lesz a kislányom
Tökmindegy, hány évesek, ha elkapják, elkapják. Ergo tiszta hülyeséget beszélsz, azt állítod, te nem engeded, hogy a gyereked lefertőzzön másokat, pedig dehogynem, max. nem az oviban, hanem a családban. Mert olyan jófej vagy.
Meg idenyögöd, hogy megoldanád, a francokat, ha alkalmazott lennél, és ott kéne lenned 8-4-ig, és nem lenne nagyszülő vagy nem vállalná, te sem tudnád megoldani. Így könnyű magyarázni, hogy mások, azaz a nagyszülők megoldják helyetted :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!