Adható kakukkfű 20 hós gyereknek?
Ez csak gyógynövény, nyugodtan csinálhatsz belőle teát (az 1 evőkanál 2dl módon), de nem garantálom, hogy ízleni is fog neki. Fürdővízhez sokkal több kell, mint amit feltételezhetően vettél.
Gyógynövényes köptetőben nem gondolkodtál?
Köszönöm szépen a választ! 40g az egész, akkor gondolom az kevés lenne. De egyébként fürdetni is lehetne akkor benne? Csak mert azt olvastam, hogy ugye nyákoldó hatása van, nem e fog majd estére jobban köhögni, ha fürdetném benne.!? De végülis ki kell próbálni, mert lehet hogy neki nem is használ.
De, de nézegettem. Nem tudok dűlőre jutni, lándzsás utifű, sinupret csepp. Vannak még másfajták is? Azt olvastam a sinupretben alkohol van, azt inkább kihagynám. Ha van más is, megírnád kérlek? Ambroxol tevát kapott legutoljára, vagyis ha köptető kell, akkor azt írja mindig a doki, de utolsó alkalommal nem használt :O No, de ugye ez mégiscsak gyógyszer, inkább valami természetes megoldást keresnék, feltéve ha egyáltalán ő reagálna ezekre! A stodal is olyan volt, mint halottnak a csók, más esküszik rá :)
Ha van a környékeden valami jobb kinézetű gyógyszertár, ott is elmondhatod, hogy milyen panaszra szeretnél természetes köptetőt. Én anno, ha ilyen volt, mindig a lándzsás útifűnél kötöttem ki :D
A kakukkfű valóban jó nyákoldó, de nem fog tőle jobban köhögni. Viszont mindenképp lényeges, hogy ami összegyűlik, így vagy úgy kijöjjön, és ne tapadjon le a tüdőben. Mert ugyebár a köhögés azért van, mert valami irritálja a tüdőt.
A 40g-ból is csinálhatsz főzetet, de legjobb esetben legalább 70-80g kéne egy fürdéshez. Úgy érdemes csinálni, ha nincs nagyon apró lyukú szűrőd, akkor rendes zokniba beleteszed a füvet, azt 2-3 liter forrásban lévő vízzel leöntöd, hagyod állni benne kb 15 percig, és mehet bele a fürdővízbe.
A zokni azért kell, mert a kakukkfű elég apró, és ne legyen maszatos a víz.
Ha tudsz egy kis párát csinálni a fürdőszobában, az sem árt mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!