Bexsero nagyobb korban már vagy felnőtt korban okoz e valami problémát ?
Sziasztok , van egy 3.5 éves fiam akinek kicsi korában azért nem adattam be a két fizetős agyhártya elleni oltást mert sajnos itthon a környezetünkben a szüleim és a rokonok annyira le beszéltek róla hogy féltem . Féltem be oltattni is de igazából a betegségtől meg jobban . Azzal hogy nagyon ritka betegség és hogy a mellékhatások nagyon veszélyesek tudnak lenni , na de most a környezetünkben levő szomszéd kisbaba 5hos agyhártyagyulladásban szenved szegény intenzíven van . Rettegek hogy elkapja a fiam mióta szülő vagyok ettől a betegségtől nagyin felek . Ki is irattam a fiamnak tegnap a háziorvossal mint a két típusra való oltást de már megint kapom h majd felnőtt korban jön ki a probléma stb és h az orvosok még szép hogy ajánlgatják mivel nem olcsó és kell hogy fogyjon stb tudom butaság de mikor már ezerszer bele ültetik a füledbe felek :D
Most beteg a fiam lázas köhög orra folyik , kicsit valadekos az egyik szeme de ha meg gyógyult teljesen nem tudom mi tevő legyek
Nálunk megkapták a gyerekek és semmi bajuk nincsen. Viszont aki csak elolvassa a lehetséges mellékhatásokat és belegondol, hogy 1000 gyerekből egynek valóban lehet ilyen vagy olyan ami mellékhatása az azért nem nyugodt míg nem látja, hogy ők nem estek bele a ritka kivételbe.
Én valószínűleg azért értem meg mitől parázik a kérdező, mert nálunk az egyik gyerekünknél volt már oltási mellékhatás amivel kórházba kerültünk alig pár hónapos babával és nagyon szerencsénk volt, hogy abból felépült és nem okozott maradandó kárt.És hiába tudja az ember, hogy kb 0,00001% esélyünk volt erre, mert nálunk ez pont 100% volt.Én is nagyon rossz érzéssel adatom be azóta a gyerekeknek az oltásokat, nem tehetek róla egyszerűen nagyon megmaradt bennem, hogy jót akartam és mégis nagyon rossz lett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!