Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Van rá esély hogy autista?

Van rá esély hogy autista?

Figyelt kérdés

Ami miatt aggódom:

1 éves a kislányom. Borzalmasan válogatós, kb csak a szilárd èteleket eszi meg. Mozgásfejlődèse lassabb volt hipotonia, felül feszesség miatt. Szereti pörgetni az autó kerekeit. Kortársaihoz képest én azt látom hogy kevesebbet gagyog, sőt szerintem nem gagyog sokat egy nap.

Amit pozitívnak látok: folyamatos szemkontaktus, nevére rögtön figyel, ha megkérdezem hol a lámpa, cica, autó, lábad, fogad stb mosolyogva megmutatja. Ha azt mondom kip Kopp kopogok elkezd kopogni. Utánoz, pl tapsi tapsi, Vagy megmutatom hogy kell játszani egy játékkal, és ő is bedobja a formát. Kutyának szereti dobálni a labdát.

Azt veszem észre hogy a kortársai között sokan már megjelentek az első szavak, előbb volt a mozgásfejlődésük, szerintem le vagyunk maradva.

2022. dec. 17. 11:24
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Ha 10 hónapos kora óta mutogat, az azért nagyon jó, és normális fejlődésre utal.

Vicces fej: kinyújtja pl. a nyelvét ha te is. Semmi extrább :)

Szerintem ügyes a kislányod, nem hiszem hogy autista gyanús.

Nekem amúgy autista gyerekem van, és ennél sokkal több minden jel volt már 1 évesen is.

Lehetséges hogy kicsit lassabban fognak neki jönni a szavak, mint az átlagnak, de a beszéd kis késése sokkal gyakoribb mint az autizmus :)

2022. dec. 20. 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!