Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ahol autizmust állapítottak...

Ahol autizmust állapítottak meg, ott volt születésnél probléma?

Figyelt kérdés

Azt mondta a kivizsgálást végző hölgy mikor időpontot adott és beszélgettünk, hogy mivel nagy gond volt a hatalmas fiam születésénél, és nagyon megnyomódott, hogy így nagyobb az esély hogy tényleg jól érzem és autista, de hát ki kell vizsgálni. Mindent időben csinált, csak a beszéd van elmaradva és mintha keveset figyelne, szelektálna mit hall meg, rengeteget ugrál, csikorgatja a fogait is.

2.5 éves, de mióta megszületett olyan, mintha nehezen tudnám felkelteni a figyelmét, nem mindig érti mit kérek vagy mondok. Mostmár jobban alszik, csak 3x ébred, de volt hogy 1.5 éves koráig 20 percenként sírt.

Szerintetek? Olyan sokat kell várni és én úgy félek.

2022. dec. 16. 16:09
1 2 3 4 5
 21/43 Vuk-91 ***** válasza:
Szomorú látni hogy ennyien legyintenek az ilyesmire. Nem azt mondom hogy gyógyítani kell minket, az autizmus az egy egész életre szól, ezt el kell fogadni, terápiával javítani rajta. Mi is emberek vagyunk, nem holmi betegség. De azért jó lenne ha tudomást szereznének rólunk, mert a világ azért ilyen mindenre legyintő emberek miatt ilyen szomorú.
nov. 8. 09:29
 22/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtál.

Érdekelne, hogy így felnőttként miben látod a legnagyobb nehézséget, és mi az, amire visszagondolva úgy érzed hogy abba tudtál kapaszkodni, hogy jobb legyen. 😊

Most a nemiség és a kor ami nehézséget okoz pl kislány, néni, baba, férfi, öreg ember, kinek milyen ruha való, stb. Remélem hamar belerázódik, az érzelmeket már szépen tudja , sokszor jobban mint én (meg is figyeli pl. Anya xy mindig szomorú ... Én néztem pár képet és akkor vettem észre, hogy igaza van. )

jan. 4. 01:03
 23/43 Vuk-91 ***** válasza:
100%
Nos, szociális téren szerintem akkora nehézségem van, mint amekkora nehézsége egy csigának van amikor egy tíz tonnás sziklát akar eltolni. Párkeresésnél szinte reménytelen hogy nem tudok senkihez se hozzászólni. Mondjuk ezen nem segített hogy sokat bántottak az iskolában. Pedig régen elvoltam bizonyos lányokkal, akik akár a barátnőim is lehettek volna, ha akkoriban nem állok úgy a szerelemhez mint édesszájú gyerek a spenóthoz.
jan. 20. 10:27
 24/43 A kérdező kommentje:

Ami feltűnt, hogy hasonlatokat használsz és tök jól, nomeg választékosan fogalmazol.

Tuti lenne esélyed a csajoknál. Kérlek! Próbálkozz!

Jól ismered a határaidat is.

Kaptál anno fejlesztéseket? Miben kellett leginkább erősödnöd?

Vannak/voltak kényszermozgásaid?

jan. 22. 17:13
 25/43 Vuk-91 ***** válasza:
fejlesztések alatt mit is értesz? Terápiát?
jan. 23. 10:07
 26/43 A kérdező kommentje:
Bármit, ami téged direkt vagy nem direkt fejlesztett. Kellett szüleidnek hordani mozgásos/komplex stb. fejlesztésre? Megértéses , tornás, pszichológiai dolog? Mikor tudtad meg, hogy miért vagy másabb, miért nem értesz meg dolgokat, stb?
jan. 27. 17:34
 27/43 Vuk-91 ***** válasza:

Nos, nem emlékeszem ilyen komolyabb terápiákra. 2017-ben kezdtem járni pszichológushoz. Volt egy hónapnyi (kb) idő amikor apám akkori munkahelyén lovagoltam. Ezen kívül édesanyám szerint "benne van a terápiámban" a vásárlás is. Arra emlékszem hogy korrepetálásra mentem pár helyre, beleértve az ÉFOÉSZ-hez is ahol többnyire matematikai felzárkóztatás volt, de ez se tartott sokáig.

10 évesen mondták ki rám az autizmust.

jan. 28. 12:11
 28/43 A kérdező kommentje:
Piciként látták, hogy valami nem oké? Visszamenőleg problémás voltál egyébként? Szófogadatlan, nem alvó, örökmozgó, vagy nem beszélő, repkedő, stb. Volt valami amire utólag jah akkor azért volt biztos ... Miért vitték akkor pl dokihoz, hogy kimondhatta a diagnózist?
jan. 28. 19:26
 29/43 Vuk-91 ***** válasza:
Édesanyám tudna mesélni, de nálam volt kommunikáció megkísérlése halandzsával, fejem falhoz verése, beszédmegkésés, sokáig értelmi fogyatékosként kezeltek ilyenek miatt, de én ebből csak annyit érzékeltem, hogy az iskolában csúfolnak valamiért, amit nem értettem. Amikor 10 évesen jött a diagnózis, nos... nem voltam boldog hogy ezzel kell élnem halálomig, tekintve hogy ezt az autizmust láttam annak az okának hogy csúfoltak. Pedig addig mennyire elvoltam a lányokkal, Anitával, Bogival, Esztivel, Erzsivel, de egy idő után annyira tönkrementem az iskolától hogy a mai napig, több év pszichológus után se igazán találtam semmi megoldást a szocializációra.
jan. 29. 10:45
 30/43 A kérdező kommentje:
Sajnálom! Remélem, hogy változni fog. Hány éves vagy most?
jan. 30. 13:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!