21 hetes vagyok és meg állapították hogy a babám mind 2 veséjeben 7mm-es tágulat van. Ez mennyire probléma?

Gondolom az orvos elmondta, hogy ez mit jelent...
Itt nem fognak annál szakszerűbb választ adni neked, mivel itt a válaszolók nem orvosok és nem ismerik a többi leletet.
Ezt olyantól kérdezném aki hasonló cipőben járt..
Viszont eddig nem látták neki és ezen kívül minden tökéletes neki :)

Az én kisfiamnak a 20. héten volt 7 mm mindkét oldalon.
Minden orvos azt mondta, hogy a babák 95 százalékának ez a születésre elmúlik, a maradék meg szépen kinövi, 1000-ből egy gyerek akinek probléma lesz belőle később.
Mi voltunk ez az egy, őt kilenc hetesen meg kellett operálni, de azóta szerencsére minden rendben van vele. Tünetet nem okozott nála, nem volt beteg tőle, csak az ultrahangok folyamatosan azt mutatták a születése után, hogy nőtt a tágulat. Most öt hónapos, már az antibiotikumot is elhagyta pár hete.
De még egyszer mondom, ne idegeskedj emiatt, rengeteg ilyen vesés gyerek anyukájával beszéltem, magunkon kívül szerintem egy se volt olyan, akinek nem múlt volna szépen el.
Köszönöm szépen a válaszokat :)
Remélem semmi gond nem lesz csak olvastam hogy kislányoknál ez lehet a Down kór jele is és eléggé meg ilyedtem.

Mást egyelőre nem tud tenni, mint figyelni.
6-os válaszoló vagyok.
A fiamnak születésekor már mindkét oldal 27 mm körül volt. Nagyon nagy. Ez az uh születése után 4 nappal volt.
9 napos korában volt a következő, ott a bal oldal kb felére csökkent, a jobb változatlan.
Hat hete a korában volt izotóp vizsgálat, az kimutatta a jobb oldalon az elzáródást-szűkületet. A bal oldal addigra már helyre jött.
9 hetesen aztán műtét lett a jobb oldalon. Így néz ki, hogy sikerült. Antibiotikum kellett utána hónapokig, illetve mai napig még két hetente vizelet labor (bár én attól már besokalltam, hogy hetente pisit vinni a laborba, vizelet tesztcsíkkal nézzük itthon, megbízható, meg én már ránézésre látom, szaga alapján érzem ha nem oké :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!