Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Az autista gyermek tényleg...

Az autista gyermek tényleg lehet olyan, hogy egyik pillanatban mindent tud, mindent megmutat, egy óra múlva meg a nevére sem figyel?

Figyelt kérdés
Sok furcsa dolga van a fiamnak, de nem értem, hogy miért mondta a fejlesztő, hogy szerinte autista, mikor van hogy teljesen normálisnak látszik, olyan dolgokat megcsinál kérésre és olyan dolgokat megmutat a könyvben, hogy nekem is figyelnem kellene, hogy tudjam. Aztán mint aki elfárad, vagy elmélyül nem figyel rám. Azért mentünk tornára, mert késik a beszéd. De háziorvos szerint nincs szüksége semmire. Ott pedig csak néztem, hogy ezt mondta a fejlesztő. Tényleg ilyen az autizmus? Én azt hittem, hogy ők non stop úgymond egy síkon tevékenykednek.
2022. nov. 28. 20:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Értem, tudsz javasolni ilyen helyet? (9-es vagyok).

Ahol én néztem, magán helyen is 45-60 perc.

Nekünk a Pedagógiai Szakszolgálatot javasolták, ha jól gondolom, oda hosszú a várakozás.

A Vadaskertről olvastam még, de ott, úgy olvastam, idősebb gyerekekkel foglalkoznak.

3 éves múlt a kisfiam, nem egyértelmű auti, de valami nem stimmel, és szeretnénk megtalálni a neki legjobb terápiát.

2022. dec. 4. 08:02
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is a Szakszolgálat intézi a vizsgálatokat, összvissz kB 15 perc volt az egész 😒 persze autizmus volt az ő "diagnózisuk", de mivel nem pszichiáter végezte a vizsgálatot így nem volt hivatalos, csak úgynevezett elődiagnózis.

A Vadaskertet nekünk is ajánlották, de hiába jeleztük hogy magán úton, miegymás, szépen elküldtek minket a területileg illetékes kórházba, ahol meg az van hogy nem alhat bent a gyerek, elég a 45 perc vizsgálati idő (ami mondjuk igaz autizmus esetében, 45 perc alatt meg lehet ezt ám állapítani, ezt a pszichiáterünk szépen el is magyarázta miért)

Szóval a végén fogtuk a gyereket és Bükki doktorhoz mentünk. Nagyon profi autizmusban, ellátott rengeteg tanáccsal, megkaptuk a diagnózist, stb stb.

Szóval, mi is bár bent alvósat akartunk, de semmi értelme, főleg 3 év körüli gyereknél.

2022. dec. 4. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!