Az autista gyermek tényleg lehet olyan, hogy egyik pillanatban mindent tud, mindent megmutat, egy óra múlva meg a nevére sem figyel?
Figyelt kérdés
Sok furcsa dolga van a fiamnak, de nem értem, hogy miért mondta a fejlesztő, hogy szerinte autista, mikor van hogy teljesen normálisnak látszik, olyan dolgokat megcsinál kérésre és olyan dolgokat megmutat a könyvben, hogy nekem is figyelnem kellene, hogy tudjam. Aztán mint aki elfárad, vagy elmélyül nem figyel rám. Azért mentünk tornára, mert késik a beszéd. De háziorvos szerint nincs szüksége semmire. Ott pedig csak néztem, hogy ezt mondta a fejlesztő. Tényleg ilyen az autizmus? Én azt hittem, hogy ők non stop úgymond egy síkon tevékenykednek.2022. nov. 28. 20:23
2/12 anonim válasza:
Csak ez az egy tünet nem jelent autizmust... Az én lányom is, ha elfárad, vagy elege van belőlem, egyszerűen csak nem vesz rólam tudomást. Ettől még nem autista...
3/12 anonim válasza:
Valami más miatt mondta, meglathatott egy tünetet, autistabol van kifejezetten okos is, szóval az nem mutat semmit, hogy mit mutat a könyvben.
4/12 anonim válasza:
Fogadjunk magán hely? Náluk minden gyerek auti, mert így tudnak sok pénzt keresni rajta
5/12 anonim válasza:
Azert eléggé leegyszerűsítve írtad le, valószínű, hogy nem alaptalanul mondta, amit mondott, elhihetitek senkinek érdeke hogy auti gyerekeket "gyártsunk" maganban sem. Nem egyszerű a másik oldalnak sem a szülőkkel közölni hasonló dolgokat. De ha nem bízol benne, akkor inkább vidd el máshoz, egyébként is csak gyermekpszichiater adhatja ki a diagnózist, bár ők kérik a pedagógusok, fejlesztő szakemberek véleményét is. De valóban nem mindegy mennyi idős gyerkőcről van szó
6/12 anonim válasza:
Amit írsz, az nem zárja ki az autizmust. Nyilván nem is bizonyítja.
7/12 anonim válasza:
Nekem 4 éves az autista fiú, a háziorvosa szerint nem az, pedig egyértelmű tünetei vannak, szóval a háziorvos véleménye pont nem mérvadó.
A fejlesztőben olyan szakemberek dolgoznak, akik egyrészt ezt tanulták, másrészt napi szinten találkoznak ilyen gyerekekkel.
A kérdésedre a válasz igen, az enyém is ilyen, persze más tünetek társulnak hozzá.
Gondolom volt vizsgálat, kaptál papírt a vizsgálatról? Miket írnak rajta, milyen más tünetei vannak még?
8/12 anonim válasza:
Jó pár helyen megfordultam a fiammal a magán helyen egyből közölték, hogy autista és heti 2-3szor mennünk kell hozzájuk.
Majd elvittem rendes kivizsgálásra. Idegrendszeri éretlensége van. Az autizmust több szakember egyértelműen kizárta.
9/12 anonim válasza:
8-as, milyen az a rendes kivizsgálás?
Nálunk is van gyanú.
10/12 anonim válasza:
Ahol 1 hetes kivizsgálás van, nem egy egy órás elbeszélgetésből közlik, hogy auti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!