Idegrendszeri éretlenséggel diagnosztizált és kezelt gyermekek mennyit javulnak?
Azt mondta a doki, hogy ez áll fenn nálunk, 2 hét múlva kezdjük a kezelést 2 évesen. Nektek milyen tünetek voltak és mikor vagy mennyit javultak?
Nálunk olyan, mintha gyakran elfáradna az agy és nem hall meg semmit, de van hogy bármit kérek teljesíti. Illetve nem szereti a ruhákat és nem lehet sétálni vele, mert folyton sír, hogy a kezét ne fogjam meg.
Attól függ honnan indul..
Nalu k senki nem mondja meg ròla, sôt a legtöbb dologban az àtlag felett àll.
Neki nehezen megy az utànzàs, testkèp.. mègsi biciklizett 4 èvesen simàn 2 kerèkkel.
Hamar elfàrad szintèn, de nàlunk szemproblèma is van, így nem csoda..
Egyèbkènt nem kezdett el beszèlni, emiatt vittük fejlesztèsre.
A nem hall meg semmit, ne fogd a kezem, ès bedacol minden 2 èvesre igaz szinte ( a kicsi 2 most, nincs idegrendszeri gond, ès ezek igazak)
Ne izgulj, ez javítható dolog. Gondolom szenzoros érzékenység áll fenn, ha nem szereti a ruhákat, a kezét ne fogd, az inkább a dac korszak kezdete. Olvassatok sokat a témában mint szülők, sok fejlesztő játékokat bemutató videó is van fent a neten. A korai fejlesztőben amikor mentek, kérdezz a fejlesztőtől mindent, én onnan kaptam a legtöbb jó tippet, de mivel nem ismerem a gyermeked, így nem biztos hogy jó ötlet tanácsokkal ellátni.
Lényeg hogy legyen napirend, minden nap legyen 1 óra legalább csendes (ha esetleg szokott menni tv stb, akkor 1 órára kapcsold ki), ilyenkor lehet a szenzoros dolgokat csinálni, pl mi fitnesz labdán ülünk, csepphintaban játékok, szenzoros szőnyeg ilyesmi.., nem tudom milyen kérdésed lenne, ez sajnos elég gyakori a gyerekek körében viszont nagyon jól fejleszthető, a gyerek integrálható lesz, ha esetleg ez lenne a kérdés.
Ez így megfoghatatlan.
A neuropszichológust vagy a neurológust kérdezd, aki megállapította.
Nem mindegy, hogy miért, hogy mennyire.
Köszönöm!
Ő inger kereső ...
Forog, ugrál, direkt hangokat kelt, egymás után többször a fa táblát, labdát, stb.
Mikor fog jobban figyelni rám?
Ti gyermeketek is sokat csuklott pocakban és/vagy utána?
Enyém sokat csuklott, de csak magzat koraban.
Az én fiam (5) még most sem mindig figyel, de sokkal jobb mint mondjuk 2 éve. Azért ne felejtsük el, hogy 2-3 évesen tombol náluk a dackorszak is alapból.
Nálunk nagyon fontos, hogy lehetoleg mindig kipihent legyen a gyerek és ne essen le a vércukorszintje. (az első a napirenddel érhető el a második meg valami egészséges nasival, pl gyümölcs)
Javasolta a gyerekorvos továbbá a halolajat, én azt egy időben adtam neki. Az jót tesz, esetleg járj utana, hogy azt érdemes lehet-e nektek is szedni, meddig erdemes, hogy érdemes.
Az a legfontosabb?
Az idegrendszerileg éretlen azt jelenti, hogy a kortársaihoz képest több területen lassabban fejlődik, megkésettséget mutat. Ebbe ja, beletartozhat a szobatisztaság is, de az nem megkésett 4 (!) éves korig. Az átlag pedig 3 éves kora körül érik meg.
Nem, csak kiváncsi vagyok, hogy ha elhordom minden féle vizsgálatra, akkor pl. fél év múlva sétálhatunk e kézenfogva, hogy nem az úttestre akar futni egyből, vagy sikitozva toporzékolunk majd az utcán 4 évesen is, mert nem érti hogy a járdán közlekedünk?
Sikerül e jeleznie, hogy wc re kell mennie?
Elfogadja e hogy az iskolában szabályok vannak?
Megtanul e rendesen beszélni?
Abba hagyja-e a kényszeres dolgait?
Mikor engedi majd betakarni magát, vagy sapkát felvenni?
Mikor érti meg, hogy a halastóba, szökőkútba nem futunk bele azonnal?
Rengeteg dolog van, ami miatt aggódom, ami zavar, ami miatt sírok és alig alszom.
Szeretném reálisan látni a dolgokat. Várom, hogy megnyugodhassak kicsit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!