Valakinek tapasztalata magzati szivfejlődési rendellenességről?
Sziasztok, tapasztalatokat szeretnék kérni,ti vagy ismerőseitek voltak-e ebben a cipőben? Van egy nagyon jó barátnőm, 6hónapos terhes, 2 hete tudták meg, hogy a babának a szíve jobb fele nem fejlődőtt ki, és nem is működik. Már 3 orvosnál voltak, akik mind azt mondták hogy, menjenek Németországba mert ott nagyobb az esélye a babának. Ahogy megszületik úgy màr azonnal kell megmüteni...
Én próbálok segíteni, biztatni de úgy érzem hogy nem nagy sikerrel:(
Szerencsére kitudnak menni Németországba, már felvették a kapcsolatot egy klinikára.
A keresztfiunk Fallot-tetralógiával született, azonnal meg kellett operálni, hogy oxigéndús vért pumpálhasson a szíve, egy életmentő shuntöt kapott pár napos korában. A teljes rekonstrukciót Amerikában végezték el, akkor még nem volt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet. Ma már meg tudnák csinálni itthon is. Oda jár évente kontrollra, érfestések történnek, időnként tágítanak a beültetett grafton. Jól van, tanul, sportol, barátnőzik, 28 éves🙏❤️
Minden jót, sok erőt kívánok a barátnődéknek!
Szia! Hypoplasias jobbszivfel?
Az mutheto, írj rám privátban segítek szívesen kit keressenek és hova menjenek. 🙏
Nálunk a bal szívfél volt hypoplasias, mellé idővel elmaradt a tüdőfejlődés valamint hasi- és mellkasi vizenyő is kialakult, több orvosnál voltunk mi is, sajnos olyan előrehaladott volt,hogy műthetetlen volt és a 28.héten indítva halvaszültem.
Az okát nem találták meg sosem, azóta van egy kisfiam és úton a tesó. Fáj a mai napig, de tudom,hogy el kellett engednünk.
3-as kettes vagyok.
Az én fiam is HLHS-el született. Kihordtam a terhességet. Igaz nekünk nem volt ennyire szörnyű mint nektek. Őszinte részvétem 🖤
Az okot nem tudják (valószínűleg kromoszóma rendellenesség), viszont a fiúknal gyakoribb betegség. Ritka a lány HLHS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!