Szívfejlődési rendellenességről vannak-e tapasztalatok vkinek?
Szia, igen. És azt kell, hogy mondjam, hogy 1 év eltelte után nyugodtam csak meg. Kislányom 3 napos volt, amikor közölték ezt velem. Kamrai és pitvari lyuk (tehát 2), egyik egy kicsit nagyobb (erre mondták, hogy mindenképpen műteni kell), a másik kicsi volt (erre azt mondta az orvos, hogy ezt elnövi), ezen kívül tüdőér szűkület. Teljesen ki voltam bukva, ugyanis a rossz tálalás miatt hónapokig rettegtem. Nekem sajnos csak ezeket mondták és hogy ez egy veleszületett szívbetegség (pontosan így hangzott: "A gyermeke szívbeteg."), és mindenképpen műtétre lesz szüksége. 3 hónapos koráig havonta, majd 6 hónaposan és 1 évesen kellett kontrollra mennünk, valószínű azért alakultak így a kontrollok, mert az állapota nagyon jó volt, sokat javult (amin az orvos is csodálkozott) és 1 éves kora utáni kontrollon közölték velünk a jó hírt, hogy többet nem kell mennünk, a gyermekem meggyógyult!
Nagyon boldogok vagyunk, csak még mindig nem értem, hogy ha egyszer ilyen fordulatot is vehetett ez az egész ügy, akkor egészen 3 napos korától 1 éven keresztül miért kellett azt hangoztatni csak, hogy meg kell műteni, és miért kellett ezzel engem teljes letargiába kergetni, semmit nem tudva erről a betegségről. Persze azért azt sem árulták el, hogy erre a műtétre mikor is kerülne sor pontosan. Minden kontrollra úgy mentem, hogy most fogják velem a legrosszabbat közölni.
De most már félretszem ezeket a negatív dolgokat, mivel a legfontosabb, hogy nincs már baj és picilányom egészséges.
Persze attól is függ, hogy mekkora az a lyukacska, sokat olvastam utána már erről és érdeklődtem felnőtt kardiológustól is, el is nőheti ezt, tehát összenőhet az a lyuk, és elég sok gyermek születik így. Sajnos csak ennyit tudok mondani, és nektek is hasonló jókat kívánok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!