Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Szerintetek van okom arra...

Szerintetek van okom arra gyanakodni, hogy a fiam autista?

Figyelt kérdés

20 honapos fiu, viszem neurologushoz es állapotfelmérésre, de addigis érdekelne a véleményetek…

Nem mutogat semmire, ha neven szolitom nem figyel ram nem nez ram, ha mas szol hozza azt vettem eszre arra reagal. Szemkontaktust kevesnek gondolom. Fut allandoan seta az lassu neki🙈 konyveket imadja lapozni, labdakat is guritja dobalja, autokat is de ott a kerek izgalmasabb, allandoan ajtokat csukogat. Formabedobozni szeret, allatokat ha mondom boci mondja mu, kacsa háp, csacsi iá, ham, apa, baba brmbrm, ha szomjas es ures uveg hozzam dobja, ha szamolok hogy 1, 2, o mondja hogy há(3), kerdem hany eves mondja hogy e(1], ha mondom fogmosas fut furdobe, vagy ha pancsi akkor is. Kint szeret futkarozni hintazni csuzdazni, allatokat imadja. Meset is nez, mondokasakat imadja, evoeszkozzel nem eszik epp csak a kanallal probalkozik.

Mit gondoltok, mennyire ,,kell,, aggodnom rajta?

Elso gyermek es elegge ra tudok parazni🙈

Koszonom az ertelmes hozzaszolasokat es tanacsokat🙏🏻

2022. júl. 19. 15:35
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem kérj segítséget, mert ez nem normális. Férjed hogy viseli? Nagyon gáz amit csinálsz.
2022. júl. 19. 22:36
 32/62 A kérdező kommentje:
31 szerintem te vagy a gaz. Ertelmes hozzaszolasokat kertem. Nem kell a megjegyzesed. Aggodok a gyerekem miatt es az nem hinnem hogy gaz. En vagyok az anyukaja es en latom nap mint nap azt is hogy sok sok vele egykoruak mennyi mindent csinalnak o meg nem.
2022. júl. 19. 23:08
 33/62 anonim ***** válasza:
34%

Ok, akkor adok neked egy adekvát választ a kérdéseidre!

Nem.

Semennyire.

És kérj magadnak segítséget!

2022. júl. 19. 23:15
 34/62 anonim ***** válasza:
48%

Amúgy te, kedves 33, mi alapján zartad ki az autizmust? Csak mert égető szükség lenne egy ilyen gyors, megnyugtató szurotesztre mint a tiéd, ami alapján fél oldalas szubjektív leírásból ezt megteszed.

Szerintem a te mentális egészséged is megerne egy kis vizsgalodast, hogy ennyire raszalltal erre a témára. Egyáltalán van gyereked, tudod te milyen érzés aggódni értük?

2022. júl. 20. 06:14
 35/62 anonim ***** válasza:
26%
Azért ijedt meg biztos a kérdező, mert fél, hogy nagy lesz rajta a nyomás. Én sem értek egyet azzal, hogy ettől sokan ennyire meg kell, hogy ijedjenek, de lehet, hogy úgy fogja később érezni, hogy nem fogja tudni ezt csinálni vagy hogy majd nem bír vele, ha esetleg magatartás zavara lesz(pl. Kezelhetetlen lesz, mert nagyon öntörvényű lesz és ezért ha nem az lesz, amitt ő akar, akkor dührohamai lesznek) vagy olyan lesz, hogy nem fog beszélni meg önállótlan lesz és majd mindent helyette kell megcsinálnia. Akik ide beregisztráltak, azok közül sokan vannak így ezzel. Biztos ezektől félnek meg attól, hogy majd nem fogják bírni ezt később. Amúgy kérdező, attól még nem biztos, hogy a fiad az.
2022. júl. 20. 15:02
 36/62 anonim ***** válasza:
80%

Kedves Kérdezö!

Az én kisfiamra rámondták 22 hónaposan, hogy autizmus gyanús. Nem mondott szavakat, nem mutogatott, a nevére se figyelt többnyire. Nem lehetett neki olvasni, nem akarta sétakor a kezem megfogni. Mindenki a nagy szakértelmével dobálózott, hogy ez sajnos autizmus lesz, csak ilyenkor még nem mondják rá.

Most 3.5 éves. Semmi baja. Folyékonyan, mondatokban beszél, szobatiszta, gyerekekkel játszik. Egyszerűen későn érő. És nem azért, mert el volt hanyagolva. Nagyon is foglalkoztam vele. Különben a tesója is ilyen volt sok évvel ezelőtt. Akkoriban még nem riogattak senkit autizmussal.

Megértem, ha aggódsz, de a leírtak alapján nem kellene. A mozgást fejlesztik ennyi idősen autistánál és nem autistánál egyaránt. TSMT, vagy sok játszótéri mászás, hintázás, billegés, csúszdázás.

2022. júl. 20. 15:36
 37/62 anonim ***** válasza:
72%
Kedves utolso megkerdezhetem mikor kezdett mutogatni es mikor kezdett szavakat mondnai? Egyebkent orom ilyent olvasni h vegul nem lett gondd, sokegeszseget kivanok nektek
2022. júl. 20. 16:14
 38/62 A kérdező kommentje:

35os:

Nem magam miatt aggodok vagy felek hogy mi lenne ha… bar tisztaban vagyok vele hogy minden a feje tetejere allna es tenyleg fogalmam sincs mit hogy kezelnek. En a fiam miatt aggodok

2022. júl. 20. 18:06
 39/62 A kérdező kommentje:

36os valaszolo:

En is kivancsi lennek mikor javult a helyzet nalatok

2022. júl. 20. 18:07
 40/62 A kérdező kommentje:
Most mar egyre jobban felek. Ma szulinapon voltunk, 18 ember, mikor odaertunk mindenki udvozolte ot beszelt hozza.fism SENKIRE NEM NEZETT nem ragalt senkire csak oldalra es felfele nezett minden mast korulotte de nem az embereket. Egyaltalan nem hallgat a nevere. 1 honapja romlik az allapota ugy latom. A szemkontaktus mar alig van felem is:( semmi jatekkal nem jatszik csak szetdobal mindent, ma ugy tudatosult bennem hogy eleg nagy a baj:((
2022. júl. 24. 02:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!