Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Szerintetek van okom arra...

Szerintetek van okom arra gyanakodni, hogy a fiam autista?

Figyelt kérdés

20 honapos fiu, viszem neurologushoz es állapotfelmérésre, de addigis érdekelne a véleményetek…

Nem mutogat semmire, ha neven szolitom nem figyel ram nem nez ram, ha mas szol hozza azt vettem eszre arra reagal. Szemkontaktust kevesnek gondolom. Fut allandoan seta az lassu neki🙈 konyveket imadja lapozni, labdakat is guritja dobalja, autokat is de ott a kerek izgalmasabb, allandoan ajtokat csukogat. Formabedobozni szeret, allatokat ha mondom boci mondja mu, kacsa háp, csacsi iá, ham, apa, baba brmbrm, ha szomjas es ures uveg hozzam dobja, ha szamolok hogy 1, 2, o mondja hogy há(3), kerdem hany eves mondja hogy e(1], ha mondom fogmosas fut furdobe, vagy ha pancsi akkor is. Kint szeret futkarozni hintazni csuzdazni, allatokat imadja. Meset is nez, mondokasakat imadja, evoeszkozzel nem eszik epp csak a kanallal probalkozik.

Mit gondoltok, mennyire ,,kell,, aggodnom rajta?

Elso gyermek es elegge ra tudok parazni🙈

Koszonom az ertelmes hozzaszolasokat es tanacsokat🙏🏻

2022. júl. 19. 15:35
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
88%
Először is nem feltétlenül autista mert nem mutogat vagy hallgat q nevére. Ahogy elnézem ő az a fajta aki nem mutogat és úgy kér hanem cselekszik. Másra figyel csak rád nem, szóval csak téged ignoral ha autista lenne másra sem hallgatna.Lábujjhegyen járt sógor gyereke is 2 évesen és totál egészséges. A fiad nem alul hanem túl teljesít.
2022. júl. 19. 16:18
 12/62 NTBS ***** válasza:
56%
Vidd el szakemberekhez és ők megállapítják.
2022. júl. 19. 16:22
 13/62 anonim ***** válasza:
66%
Így haladunk, lassan az összes gyerek autista lesz, mert nem úgy viselkedik, mint ahogy azt az anyja elvárná.
2022. júl. 19. 16:46
 14/62 anonim ***** válasza:
51%
Hát nem tudom, én nem ilyen 20 hónaposokat ismertem, a lányom sem ilyen volt, nem tudom miért írja mindenki, hogy ez átlagos... Szerintem is vidd el megnézetni, max tényleg semmi baja ..
2022. júl. 19. 16:48
 15/62 anonim ***** válasza:
59%

Azt ugye tudod, hogy több száz pszichiátriai betegség van ám, nem csak autizmus. Azért mert ennek ismered a nevét a filmekböl meg a gyakoriról attól még nem ez a baja.

A viselkedése normális, ne szekáld ki ezzel a lelkét ha lehet, úristen...

2022. júl. 19. 17:00
 16/62 anonim ***** válasza:
55%
Kérdező, 20 hónapos korban épp azért nem szoktak autizmust diagnosztizálni, mert egy enyhe-közepesen súlyos 20 hónapos autista gyerek általában ugyanúgy viselkedik mint egy egészséges. Ebben a korban a legtöbb gyereknek vannak autisztikus tünetei. Azt írod, nem hallgat neked a nevére. De ha mást mondasz neki? Utasítást végrehajt? Nem mutogat, de máshogy megérteti magát? Ha igen, szerintem feleslegesen aggódsz.
2022. júl. 19. 17:37
 17/62 A kérdező kommentje:
Utolso kommentelo: ha mondom keresse meg cipojet mert megyunk ki akkor odamegy, mondom fogmosas megy be furdobe. Ha azt mondom megyunk hammazni megy etetoszek fele. Ha szomjas es ures az uveg hozzam vagja. Nevere hallgat ugy hogy 10x ra kell szolnom mire ram nez. El vagyok bizonytalanodva es ezek a lehuzo kommentek se konnyitenek a dolgon…. Koszonom a valaszod
2022. júl. 19. 17:53
 18/62 A kérdező kommentje:
14es, irtam privat uzit remelem megkaptad:)
2022. júl. 19. 17:54
 19/62 anonim ***** válasza:
Nem kaptam meg.
2022. júl. 19. 18:20
 20/62 A kérdező kommentje:

Irom itt akkor:

Az üzenet:

Szia. Neked mi tunt fel akkor a kicsinel? Es mennyire sulyos az allapota?

Ertelmesnek tartom mert ha kerdezem hany eves mondja vagy kutyajat hogy hivjak vagy ha megyunk el es latja hogy oltozok at akkor megy ajtohoz es veszi elo a cipojet, tudja hogy megyunk ki. Kocsiba elvan elnezeget. Fozesnel velem van tanulotoronyba es kozbe hallgat zenet es amit a kezebe adok pl fakanal azzal zorog es ledobalja. Annyi negativ komment jott hogy magam sem tudom mit gondoljak csak osszezavarnak. De en azert megnezetnem mert a nevere ugy hallgat hogy 10x kell neki szolnom mire ram nez….🙈

2022. júl. 19. 18:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!