Adhatok neki Rubophen tablettát? (SOS!!!)
Eljöttünk nyaralni, hegyvidékre. Kisfiam nagyon kifàradt az úton és estére nagyon fázott, 10 perc alatt el is aludt, pedig delutan is kidőlt 1,5 órára. Többször úgy láttam ma rajta hogy nincs jól, illetve hogy fáradt.
Majdnem sirva fakadt lefekvesnel, hogy nagyon fázik. Nem gondoltunk rosszra csak arra hogy mivel itt hidegebb van estere (napközben amugy 30 fok volt) csak nehezen aklimatizálódik-ahogy mi is. De ahogy így aludt és többször ránéztem nagyon melegnek érzem. Az is igaz hogy nagyon beöltöztettem, mert nagyon fázott, 2 pokrócot meg egy takarót is ráadtam, de azóta is csak örködök felette, mert melegnek érzem őt. Sajnos véletlen a rossz lázmérőnket tettem be, így nem tudom megmérni a hőjét..nagyon el vagyok keseredve. A másik pedig hogy lejárt Flamborint hoztam neki, és azon kivűl csak rubophen tabletta van nálunk. Nem tudom mi tévő legyek, mert sajnos nincs ügyeletes gyógyszertár. A szállásadóinkat pedig már nem érem el egy hőmerőért. De ismerem a gyereket és mindig megérzem ha lázas. Szerintem az, de legalábbis hőemelkedése van.
Nem tudom várhatok-e reggelig a megoldással, nagyon aggaszt.
A gyerek 3,5 éves, 16 kg.
Egyébként azon morfondirozok, itt àlmatlansàgomban, hogy mégis mitől lázasodhatott be?
Tegnap semmi sem történt ami indokolta volna, előtte sem igazából. Ma pedig ugyan 5-kor keltünk, de végig utaztunk, autóban voltunk. Az igaz hogy délben megérkeztünk egy tóhoz amit körbesétáltunk. Esetleg megsüthette a nap, de 90%-ban sapkában volt és nagyon nagy részben árnyékban. Úgy 15 körül elaludt a karunkban, és kb 15 percet kellet vele mennünk a napon. De hát az igazából szerintem semmi. Vagyis nem szokott máskor gondot okozni.
Aztán itt a szàlláson nem tudott átmelegedni, főleg hogy este még 15 percre kimentünk sétálni. Utána már hallani se akart a zuhanyzásról mert fázott és nagyon melegbe akart lenni. Szóval nem tudom :/
1. gyerekkel úgy indulok el,pláne az isten háta mögé,hogy felkészülök mindenre!
2.nem mindegy,hogy egy gyögyszer úgy jár le,hogy fel van bontva,vagy nincs felbontva!Ami egy éve lejárt eleve nem adnám oda,nem még a felbontottat!🤦
3.hogy jut eszedbe rubophent adni neki?Hogy gondoltad,hogy egy kis gyereknek lehet.Ezzel az erővel agyj neki bármilyen gyógyszert!
Te is jó gondos anya lehetsz!Ha mentek haza nehogy ott felejcsd!
A lázat nem kell csillapítani 39 alatt, ha nem okoz neki problémát. Az 1 éve lejárt gyógyszert már pláne nem adtam volna be.
Mitől lehet lázas? Elkapott valami vírust.
Amúgy a lázcsillapító szirupon nem fogod érezni az íze alapján, ha már nem jó. :/
1 éve felbontottat nem is értem, minek vitted el? Alap, hogy ha utazunk, akkor megnézem, és ha nem jó, veszek egy újat.
Egyébként ahogy előttem is írták, ha nyugodtan alszik, nem ébred fel, nem sír, akkor nem érzi rosszul magát, akkor felesleges csillapítani a lázat. Hidd el, ha annyira rossz, felébred, és jelzi.
#15 nek igaza van!
Ha az én gyerekemről lenne szó ,eszembe nem jutna ,hogy idegenektől kérjek tanacsot!És baja lesz a gyerekednek,mert valaki azt írja,add neki nyugodtan.Te jó ég ,te egy csapni valo anya vagy...nem értem eddig is hogy élte tul a gyereked?!🤦🤦
A férjemnek kiskora óta mindig hőemelkedése/enyhe láza lesz estére,ha napközben nagyon nagyon elfárad.
Pl fát vág vagy ilyesmi.
Ritka,de van ilyen.
Hőguta,napszúrás is okoz lázat!
Takard ki legközelebb, csak nagyon vékony takaróval szabad betakarni egy lázas gyereket,hogy a test le tudja adni a hőt.
2 takaró alatt hősokkot kaphat. Akkor meg már mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!