Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Adhatok neki Rubophen tablettá...

Adhatok neki Rubophen tablettát? (SOS!!!)

Figyelt kérdés

Eljöttünk nyaralni, hegyvidékre. Kisfiam nagyon kifàradt az úton és estére nagyon fázott, 10 perc alatt el is aludt, pedig delutan is kidőlt 1,5 órára. Többször úgy láttam ma rajta hogy nincs jól, illetve hogy fáradt.

Majdnem sirva fakadt lefekvesnel, hogy nagyon fázik. Nem gondoltunk rosszra csak arra hogy mivel itt hidegebb van estere (napközben amugy 30 fok volt) csak nehezen aklimatizálódik-ahogy mi is. De ahogy így aludt és többször ránéztem nagyon melegnek érzem. Az is igaz hogy nagyon beöltöztettem, mert nagyon fázott, 2 pokrócot meg egy takarót is ráadtam, de azóta is csak örködök felette, mert melegnek érzem őt. Sajnos véletlen a rossz lázmérőnket tettem be, így nem tudom megmérni a hőjét..nagyon el vagyok keseredve. A másik pedig hogy lejárt Flamborint hoztam neki, és azon kivűl csak rubophen tabletta van nálunk. Nem tudom mi tévő legyek, mert sajnos nincs ügyeletes gyógyszertár. A szállásadóinkat pedig már nem érem el egy hőmerőért. De ismerem a gyereket és mindig megérzem ha lázas. Szerintem az, de legalábbis hőemelkedése van.

Nem tudom várhatok-e reggelig a megoldással, nagyon aggaszt.

A gyerek 3,5 éves, 16 kg.

2022. júl. 19. 00:02
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
95%
Semmi szükség gyógyszerre, ha nyugodtan alszik.
2022. júl. 19. 00:10
 2/24 anonim ***** válasza:
93%
Mennyire van lejárva az a Flamborin? Ha csak pár pár hónappal, akkor nem érdekes. Rubophenből maximum 1/3-ot-1/4-et. De ha nincs magas láza, nem kell. A nem magas lázat nem kell csillapítani, az a szervezet gyógyító reakciója a kórokozók ellen. Ne melegítsd kívülről is, csak 1 vékony takaró kell.
2022. júl. 19. 00:11
 3/24 anonim ***** válasza:
85%

6 eves kor alatt nem szedheto, 6 evtol is csak fel esetleg 1 tabletta max 3x…

A flamborin nalad van?

2022. júl. 19. 00:11
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Lázat akkor csillapítunk, ha a gyereket zavarja (rossz tőle a közérzete, nem tud tőle aludni). Egyébként nem kell. Ha nagyon vergődik, adj neki Flamborint! Ha nyugodtan alszik, akkor aludj te is - esetleg mellette ha tudsz.
2022. júl. 19. 00:12
 5/24 anonim ***** válasza:
91%
Csak azért nem szedhető Rubophen, 3-as, mert 500 mg. Kevesebb mennyiségű paracetamol szedhető, tehát töredéktabletta.
2022. júl. 19. 00:14
 6/24 anonim ***** válasza:
88%
Es valami vekony dologgal takard be!
2022. júl. 19. 00:15
 7/24 anonim ***** válasza:
65%
Lejárt gyógyszert nem adnék. Max ha tabletta. De Rubophent még nem lehet. Ha nem nyűgös, nyugodtan alszik akkor felesleges is lázat csillapítani.
2022. júl. 19. 00:19
 8/24 anonim ***** válasza:
91%

Mikor járt le?

Én adtam már lejárt Flamborint, amikor még vény köteles volt és semmi bsja nem lett. Másnap felírták az újat, éjszaka mikor sírt, akkor meg megmentett minket

2022. júl. 19. 00:44
 9/24 anonim ***** válasza:
88%
2 takarot vedd le, csak feltornazza, inkabb a lejart Flamborint! Minden rendben lesz!
2022. júl. 19. 01:22
 10/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Nagyon köszönöm!

Én 1 körül úgy éreztem nagyjàból lement magától neki, úgyhogy elaludtam. De fel3-kor arra keltem hogy nagyon mocorog és megfogta a kezem (vele aludtam) és tűzforró volt, ahogy mindene.

Gyógyszertár oda vissza 2 óra innen (Ausztria, hegyek) a helyieket meg nagyon nem akartuk felkelteni.

Hőmérő nélkül is egyértelműen lázas volt, enyhén piroskás is a kis arca. Szerintem 38 körül, de persze így ki tudja, én nem mertem úgy hagyni reggelig. Megkóstoltam a Falmborint, elvileg 2023-ig jó lenne, de 2021 majusban bontottuk ki-onnan 3 hónap. De látcsillapító íze volt, adtam neki 10 cseppet+picit beborogattuk a csuklóját, kis arcát. Levitte neki, most már alszik megint.

Így utólag is nagyon köszönöm, sok megnyugtató, segítő válasz jött!

Meglátjuk holnap hogyan tovább, ilyen még nem nagyon történt velünk. 😕

2022. júl. 19. 03:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!