Adattál be nem kötelező oltást a gyerekednek? Miért, nem aggódtál mi lesz a következménye?
30-as írástudatlan "nyomi".
Írni se tudsz, te szerencsétlen.
😅
Igen, kapott nem kötelező oltást, mert akkor annyira kampányolt mellette a gyermekorvos, hogy úgy éreztem akkor okozok bajt, ha nem adatom be.
Aztán jött a feketeleves... az addig gyönyörűen fejlődő gyermekem fokozatosan vissza esett. Először az alvása romlott el, utána a táplálkozása majd az egész idegrendszere, személyisége.
Autista lett.
Kivizsgáltattuk, genetikai eltérés nincs, egészséges terhességből született és a 3. ismétlő oltásig gyönyörűen fejlődött. Úgyhogy a gyógypedagógus egyértelműen az oltást teszi felelőssé. Van ilyen sajnos... sok az oltáskárosult kisgyermek. A régi orosz vakcinákat már nem adják. Helyette vannak az új nyugatiak, aminek egyik fő összetevője pl a tömény sósav.
Érdemes lekérni a gyermekorvostól, hogy mit is tartalmaznak az egyes vakcinák, csak hogy mindenki tisztában legyen vele, hogy milyen mérget kapnak a gyerekeink!
Na, ez a sok degenerált pont így gondolkozik, mint ennek a kérdésnek a kiírója.
Végülis biztos spórolnak vele.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__beteg..
Neisvacot kapott és bárányhimlő ellen.
Sajnos a rota ellenit nem kaphatta meg. Voltunk is már 5x a 6 év alatt kórházban hányás-hasmenés miatt...
Aggódtam,hiszen egészségügyi problémák miatt neki a csecsemőkori oltásai is csúsztak 1 hónapot. Sőt,van olyan közeli ismerősöm, akinek csecsemőkori oltástól lett magatehetetlen a gyereke. Azóta is,hiába nagy fiú már,fekvő kocsiban tologatják....
De nem tartott vissza.
Az már inkább nagyon rémisztő volt, hogy a megcsúszott oltásaiból a legelsőt remegő kézzel adta be a gyerekorvos,annyira félt,mi fog történni a lányommal.....Sosem felejtem el,pedig a lányom már 6 éves. Komolyan, a mai napig előttem van a gyerekorvos arca. A zabszem nem ment volna fel neki, lefőtt teljesen...
De szerencsénk volt,jól viselte őket a lányom.
Azért gondoljak sokan az oltás okozza az autizmust, mert pont mire a kötelező csecsemőkori oltások befejeződnek, akkor kezdenek mutatkozni az autizmus korai első tünete.
Nem ok-okozat, hanem csak véletlen időbeli egybeesés.
Nekem csak 64 az iq-m rég kiestem, de hiszek az árja fajban, ahol csak az okos, művelt, értelmiségi és pénzes szülők gyerekei játszhatnak egy homokozóba, és most hogy belegondolok a csúnyákat is ki kéne szortírozni, mert rossz rájuk nézni.
Amúgy tényleg nem tudom milyen egysejtűnek nem esett le az irónia abból amiket írtam, de magyarázkodni nem akarok, szerintem aki komolyan azt gondolja, hogy a gyereket kéne büntetni a szülő hibája miatt, vagy mert annak nincs pénze az ajánlott oltásokra, az teljesen hülye és nem lehet vele ész érvek mentén gondolkodni. Arra reagálnék viszont, hogy
1: ha beoltatod a gyereked ajánlottal vagy bármilyen oltással te elsősorban a gyerekedet véded, nem kell verni a mellet, hogy ezzel más gyerekét is véded, mert attól az még elkaphatja bárhonnan a betegséget, nem lesz védettebb attól, hogy te be vagy oltva vagy sem
2: valóban vannak helyek ahol az oltástagadók körében elterjedtek különböző betegségek, de ettől továbbra sem kell félnie senkinek aki beadatja az oltást, mert az védve van elvileg, szóval nem értem ez mit is számít pontosan
3: ha valami ajánlott oltás akkor engem ne kérjen számon egy vadidegen, hogy adattam-e az oltást vagy nem. Kötelező? Nem! Akkor közöd? Ha olyan fontos lenne, kötelező lenne. Szóval nem értem mi ez a hajcihő a témán…
38, a 2.pontod egy kicsit kiegészítésre szorul. Mi van azokkal a gyerekekkel, akiknek a szülei szeretnének oltatni, de valami miatt nem lehet? Őket mi védi meg, ha nem lesz nyájimmunitás se?
Pl az én fiam elmúlt három hónapos, mire a kötelezőket is el lehetett kezdeni, mert műtétje volt, és addig nem lehetett oltást kapnia.
Szóval, őt nem védte semmi, önhibánkon kívül.
#38, a nyájimmunitásnak nézz utána. A lényege az, hogy bár az oltások messze nem 100%-os védelmet adnak, ha szinte mindenki oltva van, akkor nem tud kialakulni a járvány, és azok se lesznek betegek, akik vagy nincsenek oltva, vagy nem működött náluk az oltás. Sajnos vannak olyan kisgyerekek (és felnőttek), akiket betegség miatt nem lehet beoltani, vagy hiába oltják őket, nem fog védettség kialakulni.
Ha neked nem telik a nem kötelező oltásokra, az teljesen védhető! Aki azért nem adatja be, mert hülyeségekben hisz, netán a kötelezők alól is próbál kibújni, azzal van a probléma.
Neked amúgy nem 64 az IQ-d, akkor nem írnál így. A 70 alatti már értelmi fogyatékos szint. Visszatérve a kötelező oltásokra, ez nem csak attól függ, hogy melyik a fontos, hanem bizony politikai és pénzügyi dolgok is vannak mögötte.
Bizonyos oltásoknál valóban nem merül fel a járványmegelőzés: mondjuk kullancs-encephalitisből nem lesz járvány, hiszen emberről emberre nem terjed, így valóban mindenkinek csak a saját érdeke, hogy be legyen oltva, amennyiben veszélyeztetett.
Hogy erről miért nincs jó központi kommunikáció, az már az állam hibája. Van, ahol ezt jobban csinálják. A nyájvédettséget nem lenne nagy ügy a mai kommunikációs eszközökkel elmagyarázni a tömegeknek.
39
Nem értem miről beszélsz, biztos az alacsony iq-m miatt :)
Tehát akkor te is mástól várod el, hogy a gyereked védett legyen? Mint az oltástagadók is, hogy a többi gyerek megvédi őket mert azok be vannak oltva?
Viccet félre téve őket amúgy az védi meg, hogy addig amíg nincs olyan állapotban a gyerek, hogy egészséges legyen és megkaphassa az oltást, ha annyira félsz. Nem feladata megvédeni a gyerekedet egy olyan betegséggel szemben, olyannak akinek lehet nincs pénze az oltásra, és ráadásul nem is kötelező.
* ne vidd közösségbe , lemaradt,
Tehát ha félsz, nincs oltása, addig ne vidd közösségbe… ennyire egyszerű, 3 hónaposan meg semmiről se vagytok lemaradva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!