Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mikor telefonáltok az orvosnak...

Mikor telefonáltok az orvosnak/viszitek ügyeletre a kisgyereket?

Figyelt kérdés
Nyilván amikor igazolás kell, akkor rögtön. De pl ha nem jár még oviba... Anyósom ki van akadva, hogy nem vittem el a két éves lányomat ügyeletre, mert a hétvégén belázasodott, majd utána két napig hőemelkedése volt, de semmi más baja nem volt, sokat aludt. Később kiderült, hogy covid volt, mert mi is betegek lettünk viszont mi sokkal rosszabbul vagyunk, a lányunk teljesen meggyógyult. Anno azt mondta a gyerekorvos, hogy három nap láz után nézi meg... Én meg úgy gondolom, hogy egy vírus ami lázat és hőemelkedést okoz, és három napon belül elmúlik, nem igényel orvoshoz szaladgálást... Nektek mi a véleményetek erről? (Meg sem nézte volna a doki.) Anyósom mondta hogy ő rögtön szaladt az ügyeletre, ha belázasodott a gyerek... És szerintem haragszanak rám ezért. Magunknak kértem gyógyszert a háziorvostól, mert mi köhögünk, folyik az orrunk, fáj a tüdőnk, 5 napja lázasak vagyunk...
2022. ápr. 29. 09:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
81%

Én is ezt mondom...

#3 voltam

2022. ápr. 29. 14:33
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Biztos az, aki az első tüsszentésre dokihoz rohangál..

Zárójelben megjegyzem, hogy indokolatlanul a doki nem is fogad még mindig nàlunk.

Igazolásért rendelés idő előtt be lehet menni.

Egy egyszerű vírust fel tudok ismerni.. ha napokig tart a láz, az megint mas.

Plusz azért ismerni kell a gYerekünket.

Az enyek minden vírusnál, amire semmit nem kapnak csak “inhaláljunk, abroxol.. egyéb köptető ha hurutos.. stb” a javaslat is 39,6 lázasak lesznek.. én is ilyen voltam, a tesóm is ilyen volt…

Lázat csillapítok, ha nem múlik beszélek a dokival..

Ügyeletre akkor mentünk amikor mentő vitt, mert allergiás sokkot kapott az egyik gyerek..

2022. ápr. 29. 14:45
 13/14 anonim ***** válasza:
96%

Ügyeletre akkor kell menni, ha életveszély vagy tartós egészség károsodása lehet.

2szer voltam a fiammal ügyeleten.

1szer a mentővitte, mert lezuhant a mászókáról és fejsérülése lett és aludni akart, egyszer begyulladt a szeme és pont hosszú hétvége első napja volt. Most 11 éves.

A saját orvosához lázzal, megfázásos tünetekkel akkor vittem, mikor 4-5 nap után javulás helyett romlott és fulladt.

Egyéb esetben csak felhívom a dokit, kiírja és kész.

De van ismerősöm, aki hőemeljedéssel is beviszi az éjjeli ügyeletre a 12 évest.

2022. ápr. 30. 02:02
 14/14 anonim ***** válasza:
84%

Haha, méghogy lázas gyereket ügyeletre! Anyósodnak természetesen nincs igaza.

3 gyerekem van, 2 ovis, 1 iskolás, és több, mint 2 éve nem látta őket a gyerekorvos a covid-szabályok miatt! Képzelheted, hogy nem arról van szó, hogy bő 2 év alatt 3 gyerek nem volt beteg egyszer sem :) Telefonon mindig megbeszélem a dokival, hogy mikor nem járnak oviba/suliba, évi 1-2 alkalommal beszaladok egy köteg kitöltetlen, aláírt igazolásért, amit az utcán állva, gyerek nélkül várok meg, hogy kiadjon, és ennyi. A múltkor megfordult a fejemben, hogy a nagyot talán megmutatnám, mert harmadik hete köhög, de mivel láztalan volt, a doki nem érezte szükségét a vizsgálatnak, telefonon adott tanácsot, hogy milyen szirupokat adjak, mely tanácsot amúgy nem fogadtam meg, mert szerintem baromság volt, szárazköhögésre javasolt nyákoldó típusú szereket, pedig kihangsúlyoztam neki, hogy száraz a köhögése, és nem folyik az orra sem. Mindegy, a gyerek pár nap múlva meggyógyult.

Én az igazat megvallva imádom ezt az új rendszert! Utáltam, hogy csak az igazolás miatt orvoshoz kell rohangálni a pár nap alatt spontán gyógyuló gyerekekkel is.

2022. ápr. 30. 02:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!