Mikor telefonáltok az orvosnak/viszitek ügyeletre a kisgyereket?
Biztos az, aki az első tüsszentésre dokihoz rohangál..
Zárójelben megjegyzem, hogy indokolatlanul a doki nem is fogad még mindig nàlunk.
Igazolásért rendelés idő előtt be lehet menni.
Egy egyszerű vírust fel tudok ismerni.. ha napokig tart a láz, az megint mas.
Plusz azért ismerni kell a gYerekünket.
Az enyek minden vírusnál, amire semmit nem kapnak csak “inhaláljunk, abroxol.. egyéb köptető ha hurutos.. stb” a javaslat is 39,6 lázasak lesznek.. én is ilyen voltam, a tesóm is ilyen volt…
Lázat csillapítok, ha nem múlik beszélek a dokival..
Ügyeletre akkor mentünk amikor mentő vitt, mert allergiás sokkot kapott az egyik gyerek..
Ügyeletre akkor kell menni, ha életveszély vagy tartós egészség károsodása lehet.
2szer voltam a fiammal ügyeleten.
1szer a mentővitte, mert lezuhant a mászókáról és fejsérülése lett és aludni akart, egyszer begyulladt a szeme és pont hosszú hétvége első napja volt. Most 11 éves.
A saját orvosához lázzal, megfázásos tünetekkel akkor vittem, mikor 4-5 nap után javulás helyett romlott és fulladt.
Egyéb esetben csak felhívom a dokit, kiírja és kész.
De van ismerősöm, aki hőemeljedéssel is beviszi az éjjeli ügyeletre a 12 évest.
Haha, méghogy lázas gyereket ügyeletre! Anyósodnak természetesen nincs igaza.
3 gyerekem van, 2 ovis, 1 iskolás, és több, mint 2 éve nem látta őket a gyerekorvos a covid-szabályok miatt! Képzelheted, hogy nem arról van szó, hogy bő 2 év alatt 3 gyerek nem volt beteg egyszer sem :) Telefonon mindig megbeszélem a dokival, hogy mikor nem járnak oviba/suliba, évi 1-2 alkalommal beszaladok egy köteg kitöltetlen, aláírt igazolásért, amit az utcán állva, gyerek nélkül várok meg, hogy kiadjon, és ennyi. A múltkor megfordult a fejemben, hogy a nagyot talán megmutatnám, mert harmadik hete köhög, de mivel láztalan volt, a doki nem érezte szükségét a vizsgálatnak, telefonon adott tanácsot, hogy milyen szirupokat adjak, mely tanácsot amúgy nem fogadtam meg, mert szerintem baromság volt, szárazköhögésre javasolt nyákoldó típusú szereket, pedig kihangsúlyoztam neki, hogy száraz a köhögése, és nem folyik az orra sem. Mindegy, a gyerek pár nap múlva meggyógyult.
Én az igazat megvallva imádom ezt az új rendszert! Utáltam, hogy csak az igazolás miatt orvoshoz kell rohangálni a pár nap alatt spontán gyógyuló gyerekekkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!