Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mikor telefonáltok az orvosnak...

Mikor telefonáltok az orvosnak/viszitek ügyeletre a kisgyereket?

Figyelt kérdés
Nyilván amikor igazolás kell, akkor rögtön. De pl ha nem jár még oviba... Anyósom ki van akadva, hogy nem vittem el a két éves lányomat ügyeletre, mert a hétvégén belázasodott, majd utána két napig hőemelkedése volt, de semmi más baja nem volt, sokat aludt. Később kiderült, hogy covid volt, mert mi is betegek lettünk viszont mi sokkal rosszabbul vagyunk, a lányunk teljesen meggyógyult. Anno azt mondta a gyerekorvos, hogy három nap láz után nézi meg... Én meg úgy gondolom, hogy egy vírus ami lázat és hőemelkedést okoz, és három napon belül elmúlik, nem igényel orvoshoz szaladgálást... Nektek mi a véleményetek erről? (Meg sem nézte volna a doki.) Anyósom mondta hogy ő rögtön szaladt az ügyeletre, ha belázasodott a gyerek... És szerintem haragszanak rám ezért. Magunknak kértem gyógyszert a háziorvostól, mert mi köhögünk, folyik az orrunk, fáj a tüdőnk, 5 napja lázasak vagyunk...
2022. ápr. 29. 09:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%

Nem rohanok ügyeletre ha lázasak a gyerekek.

Ha tartósan lázasak, akkor igen.

2022. ápr. 29. 09:46
 2/14 anonim ***** válasza:
58%
Nem kell rohanni, anyósod túlreagálja.
2022. ápr. 29. 09:49
 3/14 anonim ***** válasza:
34%
Jajj, ezek az anyósok... de elszaporodtak mostanság ebben a kategóriában. Mást nem mondott még?
2022. ápr. 29. 10:08
 4/14 anonim ***** válasza:
49%

Maximum a normál rendelésre vittem volna el a gyereket, ha lázas. De egyébként nálunk sima lázzal nem is fogadná a gyerekorvos. Általános lázcsillapítási tanácsokat adna, amiket mi is tudunk.

A covid nagy hulláma már lecsengett, én se gondoltam volna covidra, de szerintem az orvosok sem.

A gyereknek egyébként eszerint nem volt nagy baja. Annyi kellemetlenség van benne, hogy továbbadhattátok esetleg nekik a vírust, emiatt neheztelhet, de jelenleg én is irreálisnak tartanék minden vírus mögött covidot feltételezni.

Megj.: az elmúlt 1 hónapban egy egyik gyerekem lázas volt és a füle fájt, a másiknak az orra folyt és köhögött. Szépen mi, szülők is elkaptuk tőlük. Aztán mostanra kb. mindannyian kigyógyultunk belőle. Ez pl. nálunk biztos nem covid volt, nem is tételezte föl a gyerekorvos sem.

Anyósod butaságot beszélt.

2022. ápr. 29. 10:12
 5/14 anonim ***** válasza:
33%
ha olyan baja van amire olyan gyógyszer kell, ami vényköteles.
2022. ápr. 29. 10:14
 6/14 A kérdező kommentje:

Mi tesztet csináltunk, amikor kijött rajtunk, onnan tudjuk, hogy tényleg covid. Az a gáz hogy 10 éve nem voltam lázas, bitang immmunrendszerem van, ez a sz*r meg 3 oltással a padlóra küldött 🤣

A lányunknak tényleg semmi más baja nem volt a lázon majd hőemelkedésen kívül, így nem is értem, mit tudott volna vele csinálni az ügyeletes orvos... Van itthon flamborin, azt kapott egyszer, többször nem is kellett neki.

2022. ápr. 29. 10:51
 7/14 anonim ***** válasza:
27%

legközelebb ajánld fel anyósnak hogy vigye el ő az orvoshoz ha szerinte szükség van rá.

én párszor eljátszottam ezt rokonokkal vagy a férjemmel (néha őt találja be ilyennel anyós vagy anyukám, ő meg egyből pánikol) Akkor egyből nem volt fontos a dokihoz menetel.

2022. ápr. 29. 11:23
 8/14 anonim ***** válasza:
36%

Nem szoktam..

Sőt

Sokszor a betegségeket is leigazolom.

Amikor azét 2 napot is 40+-osak akkor sem ügyeletre, hanem orvoshoz elviszem.

De

Pl pont nemrèg alig volt lázas a kisebbik.. 38 is alig.. de nagyon furcsán viselkedett.. piros volt az arca.. kedvetlen volt.

Elvittem dokihoz

Fülgyulladás.

Covid nálunk sokkal kevesebb tünetet okozott, mint akármelyik kósza vírus, amit 2 hetente elkapnak..

Csak úgy derült ki, hogy az apjuk is beteg lett (40 fok )

2022. ápr. 29. 13:40
 9/14 anonim ***** válasza:
46%

Ha lázzal ügyeletre viszed, szerintem el is hajtanak. A láz önmagában nem betegség, valaminek a kísérő tünete.

Én csak akkor viszem ügyeletre Ha pl befullad éjjel, ismeretlen kiütésekkel lesz tele, lazgörcsöt kap. Orvoshoz 3 napnál tovább tarto csillapíthatatlan láznál. Hozzateszem covid óta megszunt létezni a haziorvosunk. Senkit nem fogad , főleg nem felsőlegúti tünetekkel.

Szóval én a legutolsó utáni pillanatban viszem.

2022. ápr. 29. 13:57
 10/14 anonim ***** válasza:
59%
Na ki az a bátor lepontozó? Jelentkezzen.... Ja azt már nem 🤣
2022. ápr. 29. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!