Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Autisztikus tünetekkel mikor...

Autisztikus tünetekkel mikor és kihez fordultatok először? Mikor kapott a gyermek diagnózist?

Figyelt kérdés
Tudom 2 éves kor előtt szinte senki nem foglalkozik ezzel, de hallottam már ilyet is, olyat is. Kinek mi a tapasztalata?

2021. dec. 27. 22:12
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
84%

Hát akkor valószínűleg nem ez a probléma..:/

Amit tenni tudsz egyébként, hogy elmész magánúton gyogypedagogushoz fejlődési tesztet felvenni, és utána segít, hogy milyen területen kell fejlesztés (ha kell), vagy jelentkezel a pedagógiai szakszolgálatnal, ez ingyenes.

Egyébként ha figyel a zenére akkor próbálj neki énekelve mondani dolgokat, hátha akkor odafigyel. (Bocs ha csak okoskodok, nálunk ez bevalt pl :) )

2021. dec. 28. 07:31
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
9-es, a mi sztorink a 3-as. 20 hónaposan majdnem minden pontban megbukott az m-chaten, aztán mégse az.
2021. dec. 28. 08:00
 13/29 anonim ***** válasza:

12 köszi :) én is reménykedem ilyesmiben mert elolvastam mennyi a hamis pozitív aranya az M-chatnek :) bár az tényleg ritka ha sok ponton elbukott es kiderül hogy nem az. Vannak csodák szerencsére.

Mennyi idős amúgy a gyereked? Most milyen problémái vannak (ha vannak).

2021. dec. 28. 08:14
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
3 évesen vittem először a nevtanba, aztán meg mindenfelé. 11 évesen kapott diagnózist és gyógyszert, azóta normális az életünk (addig borzalom volt)
2021. dec. 28. 08:22
 15/29 anonim ***** válasza:
84%

20 hónapos korától kapott korai fejlesztést, 3 éves koráig 2 szakértői vizsgálata volt.

Most kapott diagnózist (Asperger szindróma, 120 feletti IQ-val), 5.5 éves kislány.

2021. dec. 28. 08:31
 16/29 anonim ***** válasza:
88%

Kedves Kérdező!

A nyelvi zavar elég gyakori, főleg a fiúk körében. Gyakoribb mint az autizmus. A mi esetünkben ez volt. Az általad leírt tünetek a kisfiamnál még jóval később is fennálltak. Én is nagyon megijedtem, és sajnos a magukat szakembernek nevező fejlesztők jó nagy része csak okoskodik kevéske tapasztalattal.

Nekem mikor már elegem lett a 200 különféle diagnózisból amit tippelgettek, és a teljes kiborulás után átestem egy holtponton, elvittem mozgásfejlesztésre. 2 éves korától pedig logopédiára is járunk. Most lesz 3 éves. Már nincs min aggódnom. Pedig egy éve még egy teljes szót nem tudott kimondani, és a beszédértése sem volt korának megfelelő.

Keress bármilyen idegrendszer érlelő fejlesztési lehetőséget, legyen az otthoni TSMT vagy baba-mamás mozgásos fejlesztés!

Kitartás! A legjobbakat kívánom.

2021. dec. 28. 09:43
 17/29 anonim ***** válasza:
Mennyire utanoz? Taosol? Integet? Hazimunkat utanozza vagy barmi mas cselekvest? Puszit ad? Olelest elfogadja?
2021. dec. 28. 09:47
 18/29 A kérdező kommentje:

Nem tapsol, nem integet, nem utánoz semmit. Puszit nem ad, ölelést nem szereti, sem a simogatást olyankor próbál menekülni.

Amit szokott mostanában csinálni, hogy kicsi szűk helyekre bebújik pl íróasztal alá, vagy szekrény mellé a sarokba. Illetve egyhelyben forog, gondolom tetszik neki hogy szédül. Autók kerekét pörgő- forgó játékokat szereti, sokáig az autónak csak a kerekét pörgette, de mostmár gurítja is és megy utána mint egy kiskutya. Ugyanezt csinálja minden jàtékkal, azt is löki maga előtt ami nem gurul és mászik utána. Kezét nem engedi, hogy fogjuk séta közben. Ha valami nem az akarata szerint történik akkor földhöz vágja magát, rúgdos a lábával, de ez életkori sajátosság is lehet, vagy akár a dackorszak kezdete.

2021. dec. 28. 10:19
 19/29 anonim ***** válasza:

13, 6 éves, figyelemzavar maradt még vissza, ami nyilván a tanulást nehezíti majd. Lassabban fejlődik továbbra is, mint az átlag, de minden problémája az izomtónusára vezethető vissza, a hipotónia indukálta a neurológiai tüneteket a lassabb idegrendszeri érés miatt.

Ő 20 hónaposan se mutogatott, még nem járt, nem beszélt semmit, csak sírva kommunikált. Éhségét nem jelezte, se pépes, se darabos nem csúszott, öklendezett, környezete rajtunk kívül nem érdekelte.

2021. dec. 28. 10:36
 20/29 anonim ***** válasza:
58%
Kérdező, a gyermeked eszik egyedül? Kézzel vagy kanállal? Válogatós vagy mindent megeszik amit kínálsz?
2021. dec. 28. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!