Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Autisztikus tünetekkel mikor...

Autisztikus tünetekkel mikor és kihez fordultatok először? Mikor kapott a gyermek diagnózist?

Figyelt kérdés
Tudom 2 éves kor előtt szinte senki nem foglalkozik ezzel, de hallottam már ilyet is, olyat is. Kinek mi a tapasztalata?

2021. dec. 27. 22:12
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
92%
Nekünk enyhébb tünetek voltak, ezért 5 éves kora előtt nem nagyon tudtak semmit érdemben megállapítani. Viszont ismerek olyat, aki két évesen kapott diagnózist, mivel annyira a spektrum másik vége voltak.
2021. dec. 27. 22:19
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Autizmus alapítvány, sajnos várólistás, de 1,5 éves kortól már diagnosztizálnak, ha megfigyelhető + kikérdezések alapján valamennyire tipikus eset.
2021. dec. 27. 22:32
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
20 hónaposan küldött tovább neurológus, több ülésben vizsgálták, nem kapott "kódot". Utána negyedévente kellett mennünk újabb felülvizsgálatra és végül 4 évesen zárták ki. Nem meghatározott fejlődési zavar, egyenetlen képességstruktúra idegrendszeri éretlenség miatt, spd, de nem autista.
2021. dec. 27. 23:16
 4/29 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem ne is foglalkozz ezzel, mert sok dolgot kinőhet, és semmit nem nyersz azzal, ha 2 évesen leírják, hogy autista. Később viszont elég nehéz szabadulni ettől a kódtól.

Az állami fejlesztés nem sokat ér, nincs szakember, hosszú a várólista, ha ilyen gyanú van, menj el magánúton kivizsgálásra. Vagy a helyi kórházban is tudnak segíteni.

2021. dec. 27. 23:22
 5/29 anonim ***** válasza:
72%

Utolsó. Aki autista, az az is marad. Ezt NEM lehet kinőni !!! Ez egy ostoba tévhit. Amit te kinövésnek érzékelsz, az valójában maszkolás. Vagyis a magasan funkcionáló autista észreveszi miben más és megpróbálja autisztikus tüneteit tudatosan elnyomni. Lehet sikerül neki, de hosszabb távon a maszkolás nagyon kimerítő. Nem hiába depressziós, szorongós, önbizalom hiányos, evés zavaros rengeteg felnőtt autista.

Én felnőtt koromban tudtam meg, hogy autista vagyok és igenis sokat vesztettem, hogy nem gyermekként kaptam diagnózist. Folyamatosan félrekezeltek és nem tudtam miért vagyok más, mint a többiek. Megnyugvást jelent a diagnózis. És már tudom merre induljak, ha segítség kell valamiben. Ezzel nem vagyok egyedül az autista közösségben

2021. dec. 28. 04:37
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

5.

Nem azt írta, hogy autista kinőheti a dolgait. Rengeteg gyereknek, idegrendszeri problémával autisztikus tünetei vannak, miközben nem autista. Azért, hogy egy 2 éves gyerekre rá lehessen fogni, elég feltünő tüneteknek kell lennie.

2021. dec. 28. 05:59
 7/29 A kérdező kommentje:
Az én kisfiam 14,5 hónapos, egyáltalán nem hallgat a nevére, sem a beszédre nem figyel, egyszerű utasításokat nem ért. Nem mutat rá semmire, ha mi mutatunk sem figyel rá. Nem mond szavakat, se szótagokat, de nem is gagyog csak visít, sír.
2021. dec. 28. 06:36
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
14 és fél hónaposan ebből nem lehet autizmust diagnosztizálni. Viszont elvihetitek fülészetre, neurológushoz, stb. Első körben inkább szervi problémára fognak szűrni.
2021. dec. 28. 06:49
 9/29 anonim ***** válasza:
37%

Hát igen, ez elég gyanús :(

Nekem is gyanús volt ennyi idősen a fiam, de nem mertem senkinek mondani, mert mindig mindenhol azt olvastam hogy ennyi idősen nem lehet tudni, nincsenek jelei az autizmusnak, meg minden kisgyerek furcsa, és 3 éves kor előtt szóba se állnak veled.

18 hónapos kortól van egy szuroteszt (m-chat), én azt csináltam meg otthon, és mikor láttam, hogy sajnos közepes kockázat jött ki, akkor szóltam a vedononek, és ő eligazatott a szakszolgalathoz. Ott kap fejlesztest.

Meg esetetekben felmerulhet hallasi probléma is egyébként, bár szerintem szoktak tudni a szulok ha a hallassal nincs probléma.

Egyébként a mutatas 18 hónapos korig jelenhet meg, de a gagyogas hiánya mindenképp utanajarast igényel szerintem.

2021. dec. 28. 07:02
 10/29 A kérdező kommentje:
A hallása tökéletes állathangokra, zenére felfigyel.
2021. dec. 28. 07:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!