Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Más gyereke is ennyit betegesk...

Más gyereke is ennyit betegeskedik, vagy csak az enyém ilyen "gyenge" immunrendszerű?

Figyelt kérdés

Decemberben volt 3!!! napot bölcsiben. Kettőt múlt héten, egyet ma, és ma is már azzal hívtak fel, hogy hamarabb vigyem haza. Most már nem is viszem decemberben, ezt így elengedtem, de így kb januárban kezdhetjük újra beszoktatni a gyereket (szeptemberben kezdte a bölcsit). Én még mondhatni szerencsés vagyok, mert ilyenkor tudok itthonról dolgozni, de azért tudjuk, hogy mennyire hatékony egy amúgy mérsékelten megfázott másfél éves energiagombóc mellett dolgozni. Az elmúlt 2 hét is már eléggé kimerített, most meg már lassan a szemem alatti táskáknak is táskái lesznek :D

Másnak is hasonlóan érzékeny a gyereke, hogy minden vackot elkap, amit a többiek bevisznek, vagy nálunk van valami gond?

Mit adtok nekik, hogy erősödjön az immunrendszere? Néha kap Béres cseppet, meg kapja a D-vitamint, sok friss gyümölcsöt és zöldséget eszik, alapvetően egészséges étrendet tartunk, plusz még szopizik is. Mivel tudnék neki még segíteni?

2021. dec. 13. 16:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
65%

5,5 éves a fiam, nagycsoportos, negyedik éve jár közösségbe (1 évet bölcsis is volt). Idén ha másfél hétnél tovább jár oviba egyhuzamban, már pezsgőt bontunk. Többet "beteg", mint amikor középsőbe ment, azért az idézőjel, mert ez az esetek 90%-ában csak megfázás, de persze 2 tüsszentés után hazaküldik az oviból... A sima mezei nátha pedig 2 hét vakáció itthon minden alkalommal, tök mindegy, hogy milyen és mennyi köptetőt, C-D vitamint, mézes teát, akármit adok neki, nem lesz hamarabb vége.

Ja, és van egy 1,5 éves húga, aki nyilván kivétel nélkül minden hazahozott nyavaját elkap tőle, nem volt még olyan eset szeptember óta, hogy megúszta volna. A különbség, hogy ami a nagynak csak orrfolyás meg köhögés, az a kicsinek rendszerint hőemelkedés, láz, akár antibiotikum is.

Az (volt) a terv, hogy a nagyhoz hasonlóan a kicsi is bölcsibe megy 2 évesen, én meg visszamegyek dolgozni, de őszintén szólva egyre kevésbé látok rá bármi esélyt, hogy ez működjön. Most még legalább úgy-ahogy egyszerre betegek, mert a fiam után full kiszámíthatóan 2-3 nap csúszással robban le a lányom, de ha ő is bekerül majd a saját kis közösségébe, akkor simán megbetegedhetnek egymástól függetlenül is, és lehetnek akár felváltva itthon. Dunsztom sincs, mitévő legyek a (közel)jövőre nézve, pedig rohadtul nem akarok plusz 1 évet itthon lenni, az anyagiak miatt sem, meg a monotonitás-agyfasz miatt sem.

2021. dec. 13. 22:41
 12/16 anonim ***** válasza:
83%

A lányom 5 éves, ez a harmadik éve az oviban, de olyan, mint ez az év, nem volt még. 4 nap ovi, pénteken már fáj a torka vagy köhög, két hét itthon. És ez kezdődik mindig elölről.

Nem tudom mi ez most, de minden szülő erre panaszkodik, hogy egy hét ovi után kidől a gyerek.

2021. dec. 14. 06:43
 13/16 anonim ***** válasza:
84%
12 igen. A gyerekorvos is ezt mondta. Minden tombol. Nagyon.
2021. dec. 14. 18:24
 14/16 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk most, mióta bejött a hidegebb idő, kezd javulni kicsit a helyzet. Gondolom a vírusok/baktériumok, vagy legalábbis egy részük nem annyira szereti a 0 közeli (vagy akár mínusz) hőmérsékletet, mint mondjuk a stabil 10 fok körülit. Nem tudom, de a nagycsoportos fiam több mint 2 hete jár oviba, ami szeptember óta magasan rekord, már-már kezdek abban reménykedni, hogy kibírja a téli szünetig, de azért elkiabálni nem merem. 😅
2021. dec. 14. 21:41
 15/16 anonim válasza:
84%

Nagyobbik lányom 5,5 éves. 2 éves kora óta jár közösségbe. Átlag 2-3 heteket ment, majd utána 1 hét itthon, de ez az idei év katasztrófa…. Örültem ha el tudott 1 hetet menni óvodába… veszedelem ami most van. Pedig azt hittem, hogy ennyi idősen majd jóval erősebb immunrendszere lesz.. szedi a vitaminokat, kapott többféle immunerositot. Jo az étvágya, próbálom tolni a zöldségeket, gyümölcsöket, de hiába. Most 3 hete benne van ebbe a hurutos köhögésbe, idén nem is megy már oviba.. kezdek besokallni ettől az időszaktól :(

Több anyukától hallom én is, hogy szeptember óta káosz van..

2021. dec. 15. 23:03
 16/16 anonim ***** válasza:
78%
Szeptember óta rengeteg a beteg gyerek. Tavaly alig találkoztak egymással, idén tombolnak a tavalyi náthás vírusok is.
2021. dec. 16. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!