Igaz hogy a babák 7hós koroktól jobban betegeskednek mert az immunrendszerük kicsit meggyengül 1,5éves korukig? (orvostól hallottam)
Feltehetően a fogzásra gondolt az orvos, csak nem nevezte nevén a dolgot.
Igen, emiatt hajlamosabbak, meg azért is, mert a földön mászás időszak ez, ahol azért mégiscsak könnyebb "benyalni" ezt-azt.
Illetve a kettő össze is függ, fáj a baba ínye, ezért koszos kézzel is szájába nyúl, no meg a fogzás legyengíti az immunrendszert, mert a kis bacik legyőzésére koncentrál, így fogékonyabb lehet "nagyobb vírusokra" is.
Mindemellett nem lehet általánosítani, vannak kivételek, akik erősítik a szabályt. :o)
Nekem ebben az időszakban egyik sem volt beteg egyszer sem. Na de a közösségbe kerülés után.... de az már más tészta.
Nameg ugye azt mondják, hogy a baba erős, mindennel felvértezett immunrendszerrel születik, ami 6 hónapos korára lecsökken, és ezután az időszak után erősödik újra az immunrendszere, ahogy mindenféle bacival, vírussal találkozik.
Az en kisfiam akkor volt eleteben eloszor beteg amikor bolcsibe kerult. Addig egyszer volt hoemelkedese az MMR oltastol de semmi mas.
En azt olvastam valahol, hogy a babaknak 6 honapos koruktol van sajat immunrendszeruk. Ekkorra urul ki a szervezetukbol az a sok antitest amit az anyatol automatikusan atvettek a terhesseg soran, es ami vedik oket bizonyos betegsegek ellen. Ezert el tudom kepzelni, hogy tobb baba ilyenkor kicsit fogekonyabb a betegsegekre de a kisfiamra ez nem volt jellemzo. A tobbsegre viszont lehet, hogy igaz. Pl. kulfoldon azert kezdtek beoltani terhesen a noket az utolso trimeszterbe a szamarkohoges vakcinalval, hogy az anyan keresztul a baba vedelmet elvezzen amig meg nem kapja 8 hetesen a vakcinat sajat maga. Addig urul ki a szervezetebol az anya altal atadott vedetseg. Ez csak egy pelda volt de gondolom 6 honapos koraig fokozatosan egyebb vedetseg kiurul a szervezetbol es a babanak hirtelen a sajat immunrendszerenek kell legyoznie a betolakodot amit eddig nem kellett.
Ne legyen lelkiismereti gondod:)!
Nem kizárólag a tápláláson múlik. Nyilván mindent megtettél a szoptatásért, ha nem sikerült, ne rágódj rajta! Egyszerűen a Te babád fogékonyabb a betegségekre.
A lányom most lesz 16hónapos,kezdettől tápszeres,és kb.4hónaposan volt egy picit megfázva,azóta soha nem volt beteg.
Amiatt,hogy tápszeres a kicsid biztos,hogy nem lesz betegesebb mint anyatejes társaik,hiszen a tápszerben minden szükséges vitamin benne van,míg az anyatejbe csak azok találhatók meg amit az anyuka bevisz a szervezetébe.
Tehát szerintem az orvostól hallott dolog nem fedi a valóságot.
A fogzás sem okozott problémát,nem lázasodott miatta,evett rendesen,egyedül amikor a szemfogai jöttek akkor volt nyűgösebb,egyébként 4 hónaposan jött ki az első 2 foga,jelenleg 14 van neki.
Oltások közül is csak amit most kapott (15hónapos oltás),attól volt a 12.napon pici láza,de egyébként mindet jól viselte.
Ráadásul kezdettől fogva vittük emberek közé,vásárolni,rögtön mikor kijöttünk a kórházból,bár nyári baba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!