A tápszeres babáknak tényleg gyengébb az immunrendszerük?
Én ezt abszolút cáfolni tudom. Kisfiam kezdettől fogva kapott tápszert, és 11 hónaposan volt először megfázva (tényleg megfázott egy szállodában éjszaka), volt egy három napos lázunk rá nem sokra, egyszer elkaptunk egy hányós-hasmenős vírust, és azóta még egyszer volt náthás (akkor is megfázott, vendégségben voltunk). Másfél éves.
Barátnőm kisfia 5 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott, nincs olyan hónap, hogy ne lenne valamilyen nyavalyája (2 éves és 4 hónapos).
Én nem ezt tapasztaltam nagyobb részben. A fiam csak félig-meddig volt mondjuk tápszeres, 3 hónapig tudtam csak szoptatni, de szinte sosem beteg.
Az egyik barátnőm majdnem egy évig szoptatott, de kisebb korában folyamatosan beteg volt a lánya, már akkor is, amikor még szoptatta.
Igaz, ismerek olyat is, aki egy napig sem szoptatott (nem volt "kedve"), neki nagyon gyakran beteg a gyereke.
De látod, olyan is van, aki a szoptatás ellenére is beteges.
Ja, és még egyszer sem volt torokgyulladás, vagy hörghurut, vagy akármi, még csak antibiotikumot se kellett adnom neki. Ez pusztán genetika!!!
Második voltam.
Én is cáfolom!
Mindkét gyereke tápszeres A lányom 1,5 évesen volt először gyerekorvosnál betegség miatt. A fiam most 1 éves, kis náthán kívül nem volt még baja.
Ezt a kérdést én írtam ki:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Szia, az enyém 6 hónapig szopizott, mégis többszőr volt beteg. Amióta tápszeres azóta is egyszer megbetegedett.
Szerintem nincs összefüggéssel a tápszerrel. Legalább is nálunk nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!