Szimulál meg azt mondja nagyon beteg, mert rájött akkor nem kell menni?
Figyelt kérdés
A gyerek óvodás. Szereti az óvodát, vannak barátai, jól érzi magát mindig, mindig mondta is, hogy mennyire szeret odajárni, szeret ott aludni, minden milyen jó. Na, most a covidozás miatt ugye, ha kicsit taknyos, kettőt köhög, már ne vigyem. És ez megtetszett neki, hogy akkor itthon vagyunk együtt. Mert hát engem mégis jobban szeret, mint az óvodát... nyafog minden nap, hogy nem akar menni. Aztán meg jól érzi magát.. Ma köhög reggel, mondja aki köhög nem mehet, aki beteg nem mehet. Oké, végül akkor nem megyünk. Azóta se köhögött egyet se persze! Nem tudom azt csinálni, hogy márpedig beviszem, mert akkor meg ha mégis igazi a köhögése, akkor én vagyok a szülő, aki beviszi a beteg gyereket és a többi meglincseli...2021. nov. 30. 08:38
11/13 anonim válasza:
10 az én óvodaköteles lányom kereken 1 évet nem járt oviba, tehát az egész kiscsoportot hagytuk ki tavaly, ennek meg is volt az oka, de a lényeg az óvoda engedi ezt és nemcsak nekem, mert a csoportban 7 ilyen gyerek volt, aki kihagyta a kiscsoportot, szóval ennyire kötelező, nem hiszem, hogy egy általános iskolában ez így menne. Úgyhogy a fejeden is pöröghetsz, hogy mennyire kötelező az óvoda, igen, az, elvileg, gyakorlatban meg nagyon nem. Másik dolog, két hete hazaküldték, hogy taknyos, azóta itthon van. Szerinted ki nézi meg, hogy folyik-e az orra és köhög-e? Senki. Szólok ha szerintem már egészséges és küld a doki egy igazolást, magyarul a szülő dönti el, hogy otthon tartja-e, vagy nem.
12/13 anonim válasza:
Azzal nincs is semmi probléma, hogy ha beteg, vagy akár csak köhög, akkor otthon van tartva. Az én fiam is most volt itthon 2 hetet hasonló okok miatt. De nehogymár rendben legyen az, hogy szimulál, én meg asszisztálok ehhez és otthontartom, mondván "úgyis otthon vagyok". Ha dolgozom, akkor nem szimulálhat, de ha nem, akkor nyugodtan?
13/13 A kérdező kommentje:
Ma is elkezdett nyavalyogni, hogy ő milyen beteg, de bevittem. Eddig még nem szólt senki, hogy bármi baja lenne. Ha tényleg beteg azzal nincsen bajom, de a nem akarok óvodába menni-t azért négy évesen ne fejlessze már oda, hogy akkor előadja, hogy ő beteg. Már négy éves, októberben töltötte a négyet, tavaly nem is járt óvodába, hiába beadhattam volna már, de nem volt még kötelező, nem volt oltás így nem írattam be, maradt itthon. Viszont már nem csak hobbiból kell neki járni, hanem óvodaköteles nagyon is és egyáltalán nem szeretném, ha azt szokná meg, hogy akkor ha úgy tartja kedve, nem megy. Az óvónők tanácsára nem mondtuk neki, hogy én nem dolgozok, a beszoktatás közben mikor egy-egy kicsit ott hagytam, akkor mindig mondták, hogy azt mondjam, hogy dolgozni megyek, mert azt meg fogja érteni, hogy oda nem jöhet, de minden másnál úgy lesz vele, hogy ő is jön, nem fog maradni nélkülem. Azóta is ennyiben maradtunk, hogy ő óvodába megy én "dolgozni" neki az a dolga, nekem meg ez. De ugye mikor beteg volt, mindig én voltam itthon vele. Azt mondja nekem ma reggel is: nem megyek óvodába, beteg vagyok, szóljál, hogy nem mégy. Arra is gondoltam, hogy párszor inkább valakire rá kellene bíznom ilyenkor, hogy ne az legyen, hogy azt hiszi, ha nem megy, akkor majd együtt leszünk itthon, ahogy ő azt elképzeli.
2021. dec. 2. 11:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!