Mitől romolhatnak annyira gyorsan a gyerekem (21hónapos) fogai?
Figyelt kérdés
Konkrétan egy hónap leforgása alatt 3 foga is szuvas lett. Teljesen szürke szinte az egész fog. Ma már más fogain is észre vettem a sárgás lerakódásokat annak ellenére, hogy reggel este mosom a fogát. Minimálisan eszik édeset néha egy túró Rudi, joghurt, keksz (inkább a sós verziót szereti). Mit lehet ezzel kezdeni amíg dokihoz kerülünk. Már kértem időpontot, viszont két hónap múlva érnek rá. Addig szét rohad az összes foga ilyen tempóban. Még sosem láttam ilyet, teljesen tanácstalan vagyok2021. jún. 28. 22:10
11/15 anonim válasza:
És nem. Nyugodtan le lehet pontozni.. Nem ferdítek semmit. Lehet tájékozódni..
A fogak előtörésével egyidőben a szájüregben olyan baktériumok jelennek meg, melyek az anyatejben lévő cukrokat le tudják bontani. A folyamat során sav képződik, ami fogszuvasodást okozhat.
A fogorvosi szakirodalom ajánlása szerint az anyatejes táplálásnak 12 hónapos korig kifejezetten pozitív hatása van az állcsontok fejlődésére. Az egy éves kor elérése után viszont cariogén, azaz fogszuvasodást előidéző hatással bír.
Pontosan azért írtam mert van ismerősöm orvos, akinek a fiának a szoptatás miatt kezdett tönkre menne a foga.. 2 évesen.
12/15 anonim válasza:
Nem tudom a kérdésre a választ, de esetleg megkérdezhetnéd az “Egészség/Fogak, szájápolás” kategóriában is. Ott szoktak fogorvosok is válaszolni.
13/15 anonim válasza:
10-es, ezt próbáltam én is a családomnak magyarázni, hogy miért nincs rendben közös evőeszközzel etetni, stb., de én voltam a túlféltő, túllihegő.
14/15 A kérdező kommentje:
Nincs cici. Nem láttam, hogy lenne rossz fogunk a párommal. Minden évben járunk kontrollra. De ki tudja. Igyekszek minél hamarabb egy másik dokit találni
2021. jún. 29. 13:25
15/15 anonim válasza:
Nem biztos, hogy szuvas, elképzelhető, hogy csak fogkő. Ha csatolsz róla esetleg egy képet, úgy könnyebb eldönteni. De mivel úgy fogalmaztál sárgás lerakódás, plusz a fogkő elszíneződhet szürkére is, van rá esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!