Ez reflux lehet? Romolhatnak ettől is a fogaim?
20 éves vagyok és eddig még nem vizsgáltak ki. Egyszer mondtam a gyerekorvosnak, hogy nagyon sokat van hányingerem stb., de kiröhögött. Azt mondta, hogy úgy vizsgálnak, hogy egy egész napot lent van a nyelőcsövedben a műszer és ezt úgysem akarom, aztán annyiban maradt. Mostanában egyre többször jön vissza valami és megint sokszor van hányingerem, kávét például ezért nem tudok inni soha. Sokat morog és fáj a hasam.
Most néztem, hogy ezt nem csak így vizsgálják és vannak más vizsgálatok is. A magánklinikát egyelőre még nem engedhetem meg magamnak. De háziorvoshoz meg nem megyek, nehogy hülyére vegyenek megint. A szüleim is mindig azt mondták, hogy dehogy van bajom, bolond vagyok.
Házi módszerek nincsenek rá? Volt valaki hasonló helyzetben.
Elég valószínű a leírtak alapján. Én sosem voltam orvosnál ezzel, de egyelőre jól kordában tudom tartani. "Hányásos böfögést" (=feljön a sav) már csak elvétve, nagyon ritkán tapasztalok.
Figyeld meg az étrendedet, hogy mi okoz panaszokat. Nálam a paradicsomos töltött káposzta kerülendő, pedig nagyon szeretem. És sok minden más mellette, például sertéshús, egyéb nagyon zsíros/olajos ételek.
A fogak romolhatnak refluxtól a sav maró hatása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!