Szerintem refluxom van. Ha elmegyek orvoshoz, mit fog csinálni?
Ugye nem fogja megtükrözni a gyomrom?
Elmondom a tüneteimet: hosszú ideje fennálló rekedtség és köhögés + váladék, ég a gyomrom, ég a nyelőcsövem, néha heves gyomorfájdalom
Szoktam bevenni quamatelt, de nem mindig megy le, szerintem a váladéktól.
Ha elmegyek, a tünetek alapján meg tudja mondani hogy refluxom van-e? Nem szeretnék gyomortükrözést.
Hát, ezek pedig a reflux tünetei egyértelműen. És sajnos a gyomortükrözést nem fogja kihagyni az orvos, mert csak ennek segítségével tudja pontosan megállapítani a betegséged.
A jó hír: kb. 10 perc az egész, egyáltalán nem fáj (a híresztelésekkel ellentétben), nagyon kellemetlen ugyan, de kibírható!!! És ha beigazolódik, hogy tényleg reflux, kapsz rá gyógyszert + egy kis diétás tanácsot és megszabadulhatsz a mindennapi szenvedéstől.
Én évekig szenvedtem ezzel a panasszal, de a tükrözéstől való félelem visszatartott az orvos meglátogatásától. Így visszagondolva már azt mondom: sokkal hamarabb el kellett volna mennem! Én már csak akkor mentem, amikor minden kijött belőlem, még a csapvíz is.
Ha esetleg még nem mindennapos és elviselhetetlen nálad ez a reflux, akkor próbáld meg a Salvus gyógyvizet (gyógyszertárban kapható), sokkal hatásosabb mint a Quamatel. Én amióta ezt iszom + betartom a gasztroenterológián kapott diétás tanácsokat, teljesen elhagytam a gyomorgyógyszert (Controloc), amit a doki felírt...pedig nekem a reflux mellett már kezdődő gyomorfekélyem is volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!