Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mitől romolhatnak ilyen...

Mitől romolhatnak ilyen gyorsan a fogaim és pláne miért mélyen az íny alatt?

Figyelt kérdés

Már nagyon bosszant, hogy mindent megteszek a fogaim egészségének érdekében, de azok ezt nem hálálják meg...minden étkezést követően 1 órán belül fogatmosok, előtte fogselymezek, elektromos fogkefét használok, volt fogszabályzóm, fél évente járok fogorvoshoz, rendszeresen leszedetem a fogkövemet és betömetem az aktuálisan keletkezett lyukat és mégis....

Az is nagyon érdekelne, hogy hogy a fenében lyukadhat ki mélyen az íny alatt a fogam? Esetleg okozhatott ilyesmi lyukadást a fogszabályzó gyűrűje? Ahogy emlékszem, elég drasztikus beavatkozás volt a felhelyezésük...

Vagy lehetséges, hogy itt már csupán genetikáról van szó, vagy én rontok el valamit?

2014. jún. 14. 19:58
 1/6 anonim ***** válasza:
nagyon fontos az is, hogy milyen ételeket fogyasztas, s hogy esetleg dohányzol-e. Cukros üditőket ételeket kerüld (cola, cukorka ) ha már édesség, akkor egy kevés csokoládé.:) Rostokbam gazdag ételeket fogyassz, a benne lévő vitaminok jó hatással vannak a szervezetedre. A tejtermékekbem a kalcium játszik fontos szerepet! Továbbá a foszfor, vas is. Nem biztos, h elegendő a külső fluorid a fogaidra, lehet kapni tablettát, amelyek megerősitik a fogaidat. De nem szabad tùl adagolni, igy érdemes lenne konzultálnod a fogorvosoddal :)
2014. jún. 15. 02:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Az sem jó, ha túl gyakran jársz orvoshoz

Lehet nem jó fogkrémet használsz

2014. jún. 15. 11:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Mennyi idős vagy?
2014. jún. 15. 11:10
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Miért nem jó, ha túl gyakran járok orvoshoz?

Egyébként nem dohányzom és nem iszom cukros löttyöket, viszont nem étkezem túl egészségesen...valószínűleg itt a bibi és a genetikában :/

22 leszek nemsokára egyébként.

2014. jún. 15. 13:52
 5/6 anonim ***** válasza:
22évesen még nagyon fiatal vagy a rossz fogakhoz! ( 1 válaszoló voltam) figyelj oda mit és mikor eszel! fogmosás után este ne egyél, igyál már. Naponta legalább 2x moss fogat. Miért lenne káros, ha gyakran jársz fogorvoshoz? Ez hatalmas nagy butaság..:) ne figyelj oda rá.
2014. jún. 16. 22:08
 6/6 A kérdező kommentje:

Ha étkezés után MINDIG fogat mosok, akkor nyilván legalább 2x megvan a napi fogmosás...még a napi 3-4 is, és elalvás előtt pláne nem eszem/iszom semmit.

A fogorvosom egyébként azt mondta, hogy a korosztályomhoz képest viszonylag kevés a tömött fogam(32 fogból 6). Ami elég elkeserítő a mai fiatalságra való tekintettel de még én sem vígasztalódom tőle :/

2014. jún. 16. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!