Normális,hogy az arcüreggyulladásos, erősen köhögő,gennyes orrfolyású gyerekemnek semmit sem írtak fel a gégészeten?
Orrszívás előtt nem orrcsepp kell, hanem orrspray. Jutavit tengervizest ajánlom, 100 ml, ugyan azt tudja, mint a Sterimar, csak kb. felébe kerül. Utána Nasivin Kid, vagy méginkább Septanasal gyerekeknek orrspray. Utóbbiban van panthenol, jobbnak tartom, mint a Nasivint.
Ha nincs láz, nem szoktak antibiotikumot szedetni. Amit viszont érdemes, az az antibiotikumos orrcsepp, nekünk az nagyon bevált színes takonyra, pár nap alatt lehúzza, kifehéríti a szutyit. Tobrex, vagy Ciloxan nagyon jó erre, gyerek háziorvossal szoktam íratni.
Hogyhogy nem háziorvosnál voltatok ezzel?
Azért nem a háziorvoshoz mentem, mert telefonba az asszisztens azt tanácsolta, hogy a gégészetre menjek. Nincsen párásítónk. Sterimart vett a párom, de a gyerekeknek valót vette meg, mert a patikában azt adták a kora miatt, de lehet az meg kevés. Most sem jött az orrából szinte semmi. Előtte A Sterimarral fújtam be (mindig azzal szoktam előtte), hátra, oldalra hajtottam a fejét, hagytam had csurogjon hátra neki azután porszívóztam, de úgy hogy minden szögből. Nem értem, alig jön valami. Utána még csöpögtettem Otrivint, ugyanaz a procedúra és ugyanaz maradt. Most is szegény úgy horkol.
Azon gondolkodom, hogy elmegyek vele a háziorvosomhoz, de nem kérek időpontot, mert ott lehet elhajtanának. Lehet azt az antibiotikumos orrcseppet megkérdezem tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!