Szerintetek leet enyhe autizmus a háttérben?
Arrol van szó, hogy a kisfiam 3 eves. Van néhány furcsa szokasa, ami miatt kicsit elbizonytalanodtam. Ha elmegyünk a boltba es a termekek nem a helyükön vannak vagy el vannak borulva akkor addig nem mehetünk tovabb, amig a helyere nem teszi, kulonben hisztizik. Az evés kesz rémálom, van nehany étel amit megeszik, de semmi ujat nem hajlandó megkóstolni. A tésztáknál például csak 1 bizonyos formát eszik meg, ha mas formajut kap akkor mar nem kell. Ez a helyzet a fogkremeknel is, nem kaptuk amit mindig hasznaltunk, igy vettük, ami volt. Persze igy is volt visítás, meg amikor a megszokottatat kapta amin változtattak egy kicsit meg akkor is sírt. És az utolsó fura szokas, hogy imádja a kerekeket porgetni es akár 1 órán at ezt nézni. Amúgy nagyon kis közvetlen (bar idegen gyerek láttán elbújik, mögém), tart szemkontaktust, erzelmeit kimutatja. A beszédje most kezd alakulni. A szobatisztaságról egyelőre hallani sem akar.
Előre is köszönöm a válaszotokat
Szavakat mikor kezdett mondani?
Mennyire öntörvényű,sokat hisztizik?
Nemrég kezdett beszélni úgy hogy szinte minden szot mond. 2 evesen kb 10 szóból állt a szókincse. Meg most mar 2-3 szót össze is rak mondatba. Hisztizni szokott, meg szereti, ha ugy megy minden, ahogy Ő szeretné. Bár ezt a dackorszaknak tekintem.
Mindenkinek köszönöm a válaszát. Ma felhivom a védőnőt és megkérdezem, hogy mikent látja.
Kedves kérdező!
Én is aggódom,nekem 2 éves a kislányom,nem beszél,1-2 szó csak.
Sok autisztikus jel van sajnos.Azért kérdeztem a beszédet nàlatok,hátha beindul nekunk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!