Terpeszpelenka nélkül?
Szia.
Milyet vettél neki? Az én 7 hónapos kisfiam is hordja,amiatt,amiért a tiédnek is kell. A gyógyszertárban csak ruhán kívül hordható fűzőszerű valami volt. Azt ő sem szerette. Netről rendeltünk pelusra adható gatyaszerűt. Pattentos,tiszta pamut.
Azt már elviseli,a mozgásban sem akadályozza. Nekünk éjjel-nappal hordani kellett volna,de éjszakára nem adtam rá. Volt,hogy nappalra sem,ha épp mosásban volt (1-et rendeltünk).
Múlt héten volt controll. Már van sejtmag,csak asszimetrikus,így még 6 hétig hordani kell.
A Viganthol cseppet pedig 1-ről 2-re emelték. Ezt nektek nem javasolták? Ez is segíti a csontmag kialakulását.
Terpesz pelus plusz hordozás. Rajta van, kézbe van közben mégis szabad a kezed.
Az meg aki azt írja ne legyen kézben mert hozzá szokik.... inkább hallgassa egész nap hogy sír keservesen?
Gyógyszertárban vettem neki, pamut, tépőzáras. Alváshoz én nem adom rá, mivel zömében az oldalán alszik, és abban nem tud. Egyébként már nagyon sokat hasal, úgy a lába széles terpeszben van. A Vigantolt nekünk 4 cseppre emelte az ortopédus, de a gyermekorvosi szerint az sok.
Ölbe pedig eddig nem volt kapatva, és most sincs, de ha sír a gyermekem, egyértelmű, hogy nem hagyom. Természetesen nem az az első, hogy felkapom, először mindent megpróbálok úgy, hogy fekszik.
1-es vagyok.
Az jó fajta betétes rugi. A miénk is hasonló,csak pattentos. Én nappali alvásra ráadom,éjszakaira nem.
A 4 csepp Viganthol nekem is soknak tűnik. Nekünk (ahogy írtam is) 2-re emelték,és 2 hónap alatt szépen kifejlődött a csontmag.
Igaz,az én babám 2 hónapos kora óta hordja a betétes rugit.
A controllon már a tiednek is lesz csontmag. Csak add rá a rugit. Minél többet legyen rajta. Nekem azt mondta a védőnő,ha napi 6 órát rajta van,az már jó. Persze ettől több ideig hordja. Csak akkor marad ki 1-1 nap,ha mosásban van. Illetve éjszakára nem adom rá.
Részemről ment a zöld kéz,Utolsó!
Én is hallottam a mosipelus ilyen hatásáról. Őszintén szólva (nem emiatt),de tervezek átállni a mosipelusra.
2 nevelt babám van (6 és 7 hónaposak),és kezd elegem lenni a rengeteg használt eldobhatóból. És még nem is anyagi megfontolás vezérel,sőt zöld sem vagyok,csak épp nagyon gyorsan telik a kuka😃.
Még olvasgatom,milyen kezdőcsomagot érdemes venni.
Kérdező!
Érdemes ám elgondolkodnod azon,amit előttem írtak. Tényleg jó terpeszpelus helyett is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!