Most elég jó idő van.20 fok körül. Kicsit fúj a szél.8 hónaposomnak van már haja. Szerintetek megfázhatott attól hogy sapi nélkül vittem ki pár percre? Vagy mikortól nem kell már sapi a fejére?
Én a 2 éves fiamra is adok, bár ha folyamatosan a napon vagyunk leveszem róla. Amikor pár hónapos volt, nyári sapikat adtam rá.
Cernabol volt,vagy csak ilyen kendő jellegű vmi.
Ennyi idősen ilyenkor még kell sapka. És még jó ideig korát tekintve. Egy vékonyka sapka. Azért ez még nem az a bizonyos tipikus tavaszi 20 fok.
Viszont ettől nem fázik meg. Megfázni sosem a hidegtől fázunk meg, hanem mert a szervezetünk találkozik kórokozóval. Tehát ha beteg a babád, akkor valahonnan elkapott egy fertőzést.
Huha, ha eljönnél Angliába , itt az újszülötteken sincs sapka és egész évben fúj a szél. Mégsem betegek soha gyerekek. Én sem adtam soha sapkát az enyémre , már négy éves még nem volt beteg. Semmi köze a szélnek a betegséghez.
Viszont az köztudott hogy a magyar gyerekek immunrendszere nulla, a kiskori túlöltöztetés miatt.
Igen egyetértek a 3-assal.
Anyukám is mesélte, hogy mikor volt kint Amerikában januárban, szinte mezítláb jártak az emberek és egy pulcsiban vagy pólóban de sehol egy köhögést, tüsszentést nem hallott.
Szerintem azért is kell rá sapka, mert leég a fejbőre, ha eddig nem kapott napot. Mondjuk az enyém januári baba.
Miután a csecsemők feje arányában nagy, a hajuk is erezett, akkor hagyd sapka nélkül, amikor egy hasonlóán nagy bőrfelületet pl mindkét karját mezítelenül hagynál.
Mi van? Mért ne égne le? Nekem egy óra alatt lebarnult az arcom délidőben a napon.
Másrészt az UV sem ugyanaz mint mondjuk 20 éve.
Mi a baj a karral?
"marciusi naptol nem fog leegni"
Nem-e? Múltkor a férjem és a fiam elmentek horgászni, ez másfél hete volt kb. Úgy leégtek, mint a huzat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!